Στον δρόμο από τη Χώρα προς τα Λουτρά και λίγο πριν στρίψεις για Άγιο Σώστη και Ποτάμια, ένα οικογενειακό ταβερνάκι με μια αυλή βουτηγμένη στο πράσινο, σε τραβάει από τη μύτη.
Όλες οι μυρωδιές από την κουζίνα της παιδικής σου ηλικίας προσγειώθηκαν σε αυτό το παρθένο (ακόμη) νησί και αποφάσισαν ότι για το υπόλοιπο των διακοπών σου δεν χρειάζεται να ξαναμαγειρέψεις. Φαγητά που μέχρι τώρα πίστευες ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να είναι στο τοπ 3 των αγαπημένων σου γεύσεων, μεμιάς γίνονται ο λόγος να μαζέψεις την ομπρελίτσα σου λίγο νωρίτερα από την παραλία, μη τυχών και δεν προλάβεις τα μαγειρευτά της ημέρας.
«Ό,τι κι αν μαγειρέψουμε, στις 5 εξαφανίζεται», εξομολογείται η κυρία Άννα -στυλοβάτις της ταβέρνας Κούτσικος- στην Νίκη που κάνει χρόνια τώρα διακοπές στο νησί και είναι ο άνθρωπος στον οποίο χρωστάω αυτό το γαστριμαργικό προξενιό.