ΘΡΥΛΙΚΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΕΕ

4 ατμοσφαιρικά, θρυλικά café της Ευρώπης -Με ιστορία, γνωστούς πελάτες, αξίζει να τα δεις


Σε μια εποχή που τα μοντέρνα καφέ γεμίζουν τις πόλεις και οι θαμώνες δίνουν μάχη για μια θέση σε αυτά,  οι εξαιρέσεις συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία μέσα στο χρόνο.

Μιλώ για εκείνα τα ιστορικά και ατμοσφαιρικά καφέ της Ευρώπης που μετρούν δεκαετίες από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους και υπήρξαν στέκια σπουδαίων ανθρώπων του επιστημονικού, πολιτικού, πολιτιστικού φάσματος.

Σε αυτά τα  μικρά διαμάντια αρχιτεκτονικής με επιβλητικούς καθρέφτες και πολυτελή καθίσματα, κάθε γουλιά από το φλιτζάνι του καφέ μας φέρνει στο νου συγγραφείς, αριστοκράτες, πολιτικούς, ποιητές και μας μεθά με τα ιδιαίτερα αρώματα του.

Ας ανακαλύψουμε μαζί που «σερβίρεται» η ιστορία!

  • Café Central

Οι ντόπιοι περνούν τα απογεύματα τα τους στη Βιέννη απολαμβάνοντας αυθεντικό καφέ βιεννουά και ακούγοντας τη Μικρή Νυχτερινή Μουσική του αξέχαστου Μότσαρτ, στο μπαρόκ σημείο της πόλης, που κάποτε επισκέπτονταν προσωπικότητες όπως ο Λένιν. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Η Piazza San Marco της Βενετίας υποδέχτηκε το 1720 το Caffe Florian, ένα έργο τέχνης που έκτοτε παραμένει το διασημότερο καφέ της. Το παλαιότερο στέκι του ποιοτικού καφέ και του καλού κρασιού επισκέπτονται ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, για να θαυμάσουν την αριστοκρατική του διακόσμηση και την πλούσια συλλογή έργων μεγάλων ζωγράφων που κρέμονται στους τοίχους του. That's amore υπό τους ήχους κλασικής μουσικής από την ζωντανή ορχήστρα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Café de L’Opera, Βαρκελώνη

    Αρχικά, η εξωτερική του εμφάνιση μπορεί να μην σε κερδίσει, καθώς βρίσκεται στο ισόγειο ενός σκουρόχρωμου κτιρίου, αλλά αν λατρεύεις την όπερα, τότε θα μπεις στον πειρασμό για μια θέση στο καφέ που κάποτε φιλοξενούσε όλους τους θιάσους της Όπερας. Άνοιξε το 1929 και βρίσκεται κοντά στην πλατεία Λα Ράμπλα, απέναντι από την Όπερα. Ένα καφέ με ρετρό ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Les Deux Magots, Παρίσι

Ανοιξε το 1875 και αποτελεί ένα από τα ιστορικά καφέ του Παρισιού. Βρίσκεται στην πλατεία Σαιν – Ζερμαιν-ντε Πρε απέναντι από την ομώνυμη εκκλησία που είναι η παλαιότερη της πόλης. Πήρε το όνομα του από δυο ξύλινα αγάλματα Κινέζων εμπορικών αντιπροσώπων που βρίσκονται σε κολόνες στο εσωτερικό του. Η φήμη του απογειώθηκε το 1920, με τις αντιπαρεθέσεις των σουρεαλιστών στα τραπέζια του. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται ήταν και εξακολουθεί να είναι σημείο συνάντησης της ελίτ των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ λέγεται ότι σε αυτό το καφέ βρέθηκαν ο Πικάσο και ο Χέμινγουεϊ. Η διακόσμηση του είναι πολυτελής σε αρ- ντεκό στιλ.