shutterstock.com
shutterstock.com
MUST ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Ρόδος, έρωτας με την πρώτη ματιά..


Πατάς το πόδι σου στο νησί, την αντικρύζεις και αναφωνείς, ιδού η Ρόδος, μιά πόλη που θέλω να ζήσω. Μόνιμα, for the rest of my life. Η Ρόδος ανήκει στην κατηγορία πόλης, πρωτεύουσας νησιού, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, σε επίπεδο υποδομών ζωής, απο οποιαδήποτε πρωτεύουσα της ελλάδας ή της ευρώπης. Το αντίθετο μάλλον ισχύει, είναι ένας top, κοσμοπολίτικος προορισμός αλλά και μιά πανέμορφη, οργανωμένη , αναπτυσσόμενη πόλη. Η ρυμοτομία της κλασική. Η σύγχρονη πόλη, αναπτυγμένη γύρω απο την παλιά, συνέχεια και προέκτασή της. Η μεσαιωνική πόλη, η οποία αναδείχθηκε το 1988 μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, ψηφιδωτό ιστορίας. Το κάστρο των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, το παλάτι του Μέγα Μάγιστρου, οι πλατείες, τα δημόσια κτίρια, ο δρόμος των ιπποτών, ο καθεδρικός ναός, είναι σύμβολα της ιταλικής, κατα κύριο λόγο, αλλά και της οθωμανικής επιρροής στην αρχιτεκτονική και την αισθητική της. Τα πλακόστρωτα σοκάκια , γεμάτα ζωή, μνήμες, εικόνες, σε ξεναγούν στο παρελθόν και σε οδηγούν στη νέα πόλη και την παραλία. Θέματα προσανατολισμού δεν έχεις, θέματα οργάνωσης χρόνου ίσως. Χρειάζεσαι χρόνο και σίγουρα αυτοκίνητο για να την εξερευνήσεις σε όλο της το μεγαλείο και σε όλη της την έκταση. Αν είσαι city lover, είσαι στο στοιχείο σου. Το backpack και προετοιμάσου για πολύ περπάτημα.

shutterstock.com
shutterstock.com

Που να μείνετε

.Rodos Palace Luxury Convention Resort, Λεωφόρος Τριαντών, Ιξιά, Ρόδος

Ξενοδοχείο 5 αστέρων, με spa, εσωτερική και εξωτερικές πισίνες κοντά στην παραλία της Ιξιάς και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. . Οι τιμές ποικίλλουν ανά εποχή και προσφορές,( 200 ευρώ η χαμηλότερη αυτή την περίοδο).

 

.Sheraton Rhodes Resort, Λεωφόρος Ιαλυσσού, Ιξιά, Ρόδος

Ξενοδοχείο 5 αστέρων, με spa, εσωτερική και εξωτερικές πισίνες, ιδιωτική παραλία, κοντά στα αξιοθέατα της πόλης. Η τιμή δωματίου αυτή την περίοδο ξεκινά απο 140 ευρώ.

 

Villa Di Mare Luxury Suites, Λεωφόρος Ηρακλειδών 84, Ιξιά, Ρόδος

Ξενοδοχείο 5 αστέρων στην παραλία Ιξιάς, με εξωτερική πισίνα,κοντά στο κέντρο της πόλης. Η τιμή δωματίου αυτές τις ημέρες αρχίζει απο 180 ευρώ.

 

.Eden Roc Resort, Λεωφόρος Καλλιθέας, Ρόδος

Ξενοδοχείο 4 αστέρων στην παραλία της Καλλιθέας, με υδάτινο πάρκο και beach bar. Η τιμή δωματίου αυτή την εποχή ξεκινά απο 90 ευρώ.

shutterstock.com
shutterstock.com

Που να φάτε

.Αρχιπέλαγος, Πλατεία Ιπποκράτους 18, Ρόδος, Χώρα

Μεσογειακή, ελληνική κουζίνα, θαλασσινά, θεματικά δείπνα, με εκπληκτική θέα. Τιμή 10-25 ευρώ

 

.Romios Restaurant, Σοφοκλέους 15 ,Ρόδος, Χώρα

Ελληνική, μεσογειακή κουζίνα, θαλασσινά. Τιμή 10-20 ευρώ

 

.Κέρασμα, Γεωργίου Λέοντος 4-6, Ρόδος, Χώρα

Ελληνική, μεσογειακή κουζίνα, θαλασσινά, φιούζιον. Τιμή 12-35 ευρώ

 

Capricci, Απολλωνίου Αμερικής 14, Ρόδος , Χώρα

Ιταλική κουζίνα, πίτσα, Μεσογειακή. Τιμή 10-25 ευρώ

 

Tamam, Λέοντος 1, Ρόδος, Χώρα

Κουζίνα ελληνική, μεσογειακή, κεντρικής ευρώπης. Τιμή 9-45 ευρώ

 

 

shutterstock.com
shutterstock.com

Παραλίες

Ιαλυσσός ( παράδεισος του windsurf), Ιξιά ( κοντά στην πόλη), Καλλιθέα ( για τους λάτρεις του scuba diving και του γυμνισμού), Άγιος Πάυλος ( γαλαζοπράσινα νερά), Άντονι Κουίν ( κρυστάλλινα νερά, παραλία με ονοματεπώνυμο), Λίνδος ( κοσμοπολίτικη, με πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες), Φαληράκι (η καρδιά της νεολαίας και της νυχτερινής ζωής, εννοείται με τμήμα γυμνιστών), Τσαμπίκα ( οικογενειακή ) είναι κάποιες απο τις παραλίες που υπάρχουν στο νησί και καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις . Προσβάσιμες με τα πόδια, κοντά στην πόλη, με συγκοινωνίες και μεταφορικό μέσο οι πιό απομακρυσμένες.

shutterstock.com
shutterstock.com

Sightseeing spots

Η πόλη της Ρόδου, είναι ένα ζωντανό μνημείο μείξης επιρροών και τεχνοτροπίας, με κυρίαρχη την ιταλική. Απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς οτι στους αιώνες ιστορίας της κατακτήθηκε και κατοικήθηκε απο γότθους, βυζαντινούς, Σαρακηνούς, οθωμανούς, γενοβέζους, σταυροφόρους, ιταλούς. Αυτό καθιστά, ιδιαίτερα την μεσαιωνική πόλη, ένα ανοιχτό μουσείο αρχιτεκτονικής και ιστορίας. Το κάστρο των ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, το παλάτι του Μέγα Μάγιστρου, ο δρόμος των ιπποτών, ο ναός της Αφροδίτης, το τζαμί του Σουλειμάν, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, ο κολοσσός της Ρόδου , το Ενυδρείο, το περιβόητο καζίνο, είναι σημαία αναφοράς , must see όποιος επισκεφτεί την πόλη. Σε κοντινές ή και λίγο πιό μακρινές αποστάσεις, υπάρχουν η κοιλάδα με τις πεταλούδες, το πάρκο Ροδίνι, η Λίνδος, ο λόφος του Μόντε Σμίθ, και συμπληρώνουν το puzzle εξερεύνησης με κοντινές εκδρομές.

shutterstock.com
shutterstock.com