Η Vogue αποθεώνει την Βόρεια Ελλάδα και τις κρυμμένες ομορφιές της | 0 bovary.gr
Η Vogue αποθεώνει την Βόρεια Ελλάδα και τις κρυμμένες ομορφιές της | 0 bovary.gr
VOGUE

Η Vogue αποθεώνει την Βόρεια Ελλάδα και τις κρυμμένες ομορφιές της


Έχει αποθεώσει τις γνωστές και άγνωστες ομορφιές της Αθήνας, έχει βρει μερικά από τα καλύτερα και ψαγμένα μαγαζιά του κέντρου και έχει γράψει πολλάκις για τα ελληνικά νησιά, προτείνοντάς τα σε όποιον θέλει να κάνει ειδυλλιακές καλοκαιρινές διακοπές.

Όπως έχεις καταλάβει (ή διαβάσει) οι συντάκτες της Vogue αγαπούν την Ελλάδα και γι΄αυτό με την πρώτη ευκαιρία γράφουν για τα μέρη μας χειμώνα-καλοκαίρι.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, επέλεξαν να εξυμνήσουν την άλλη, πιο κρυφή και περιπετειώδη πλευρά της χώρας μας, προτείνοντας εναλλακτικές επιλογές σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν τον φυσικό μας πλούτο (αλλά νομίζουν πως είναι νωρίς ακόμη για τις διακοπές σε νησί).

Θεσσαλονίκη

Κάνοντας μία εκτενής περιγραφή στις πολυτελείς boutique στην Αριστοτέλους, στα παραθαλάσσια μαγαζιά, στα επιβλητικά αξιοθέατα και την γαστρονομική επιρροή της από το Βυζάντιο, την αρχαία Ρώμη και την Γαλλία, η Θεσσαλονίκη είναι σίγουρα από τις πιο όμορφες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας για το περιοδικό.

Πέρα από το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και τον Λευκό Πύργο, η Vogue δεν μπορεί να μην αναφέρει την αγορά του Καπάνι με τις άπειρες επιλογές από μείγματα μπαχαρικών και αλεσμένου καφέ που θα βρεις εκεί.

Οι επιλογές για φαγητό:

Σέμπρικο

Μπακάλικο, καφετέρια, μεζεδοπωλείο... όλα μαζί. Το αγαπημένο μαγαζί ντόπιων -και μη- είναι γνωστό για την κρητική του κουζίνα, όπως και για το πρωτοποριακό του design εσωτερικού χώρου (που θυμίζει λίγο κρεοπωλείο). Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την πατατοσαλάτα, με αυγά τηγανιτά και κρεμμύδι. Απλά, αλλά λαχταριστό.

Νέα Φωλιά

Στην οδό Αριστομένους σε ένα καλό κρυμμένο δρομάκι, το συγκεκριμένο ταβερνάκι μυρίζει Ελλάδα. Έχοντας ιδιαίτερα υλικά (μόνο ελληνικά) και καθαρά ντόπιους, δικούς μας μεζέδες και χύμα κρασί, η «Νέα Φωλιά» είναι γεμάτη γευστικές εκπλήξεις.

Καβάλα

Μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, μία εξερεύνηση στα μικρά χωριά ανάμεσα στην οροσειρά της Ροδόπης και μία βόλτα στα παραδοσιακά ταβερνάκια είναι οι 3 σημαντικότεροι λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος την Καβάλα. Αναφέροντας το ιστορικό ξενοδοχείο με την οθωμανική μπαρόκ αρχιτεκτονική,το Ιμαρέτ, η Vogue το αναφέρει ως στολίδι της πόλης,το οποίο φημίζεται για τις υπηρεσίες μασάζ και χαμάμ που προσφέρει.


Η ταβέρνα «Αραλίκι» και το «Μπαχάρι», μάλιστα, είναι μερικές από τις top επιλογές σε κρέας και ψάρι στην περιοχή, ενώ μία βόλτα από την Δράμα (για καφέ), καθώς και από το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας εκεί θα σε κάνει να ξεφύγει από κάθε αστική συνήθεια.

Νυμφαίο Φλώρινας

Κι όμως μπορεί να είναι το Ν.1 περιοδικό μόδας στον κόσμο, αλλά η Vogue γνωρίζει πως τα Γρεβενά είναι μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, γνωστή για τις τοξωτές γέφυρες, τα μανιτάρια και το snowboarding. Προορισμοί που δεν πρέπει να χάσεις; Μία βόλτα από την λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας κοντά στα σύνορα, όπου βρίσκεται και το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, το οποίο διαθέτει περισσότερα από 1.000 φυτικά είδη, 40 είδη θηλαστικών και πάρα πολλά είδη πτηνών.

Ζαγόρι

Μία βόλτα από το χωριό Αρίστη στο Ζαγόρι (στο δρόμο προς Πάπιγκο) και πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου θα είναι το κερασάκι στην τούρτα αν αποφασίσεις να ανακαλύψεις τις κρυμμένες ομορφιές της Βόρειας Ελλάδας. Μην ξεχάσει να επισκεφτείς το εστιατόριο Άστρα στο Πάπιγκο που έχει βιολογική κουζίνα και το εστιατόριο «Κανέλλα και Γαρύφαλο» στην Βίτσα, απέναντι από το φαράγγι του Βήκου.