shutterstock
shutterstock
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Αγιος Παύλος: Ο μυστικός κόλπος με τα σμαραγδένια νερά


Αμέτρητες εντυπωσιακές παραλίες με σμαραγδένια νερά, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, ενδοχώρα με έντονη ζωή, γκουρμέ εστιατόρια, αλλά και ταβερνάκια μέσα σε μια μεσαιωνική ατμόσφαιρα, πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα, γενναιόδωρη φύση και άριστη φιλοξενία είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό στο ξακουστό νησί των Δωδεκανήσων.

Μεταξύ του Αιγαίου πελάγους και των ακτών της Μέσης Ανατολής, η Ρόδος, γνωστή και ως «το νησί των Ιπποτών» είναι μια από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις, που συγκεντρώνει στα επιβλητικά της σοκάκια κάθε χρόνο ( όλο το χρόνο) χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Συνδυάζει τον κοσμοπολίτικο με τον παραδοσιακό χαρακτήρα. Είναι διαχρονική και ταυτόχρονα σύγχρονη.

Ιδανικός προορισμός ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες της. Για όσους αναζητούν τα πολυτελή resorts, αλλά κι εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν, εκείνους που απολαμβάνουν την κοσμική της πλευρά ή αυτούς που λατρεύουν την ιστορία.

Περιπλανώμενοι στο νησί, μπορείτε να θαυμάσετε την Παλαιά Πόλη της Ρόδου, όπου υπάρχουν 11 πύλες και έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου (ή αλλιώς Καστέλο) , που είναι το σημαντικότερο μνημείο της περιόδου των Ιπποτών, το Μανδράκι, δηλαδή το λιμάνι της, τα διάσημα αξιοθέατα Ελαφος και Ελαφίνα, το Αρχαιολογικό μουσείο, το ενυδρείο στην πόλη της Ρόδου, το πάρκο Ροδίνι, το όρος του Προφήτη Ηλία,την κοιλάδα των πεταλούδων.

shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock

Ομως λίγη ώρα έξω από την πόλη, 56 χιλιόμετρα μακριά, θα βρείτε το καλά κρυμμένο μυστικό του νησιού, τον κλειστό κόλπο του Αγίου Παύλου, μέσα σε ένα φυσικό άνοιγμα των βράχων, με μια μικρή παραλία με άμμο, βότσαλα και βράχια, που έχει ρηχά κρυστάλλινα νερά και υπέροχη θέα στην Ακρόπολη της Λίνδου.

Το δεξί τμήμα της παραλίας προσφέρει ξαπλώστρες, φαγητό και νησιώτικη μουσική, ενώ το αριστερό τμήμα προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης.

Στο ένα άκρο του κόλπου, υπάρχει το μικρό εκκλησάκι, που υπενθυμίζει την επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου στην Λίνδο και αποτελεί πόλο έλξης για πολλά ζευγάρια που επιλέγουν κάθε χρόνο αυτό το σημείο για να κάνουν το γάμο τους.

Και για τους λάτρεις του κινηματογράφου οι βαρκάρηδες που αγκυροβολούν στην περιοχή μπορούν να τους οδηγήσουν στο Λακί, όπου γυρίστηκαν κάποιες σκηνές της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε»!

shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock