grandhoteltremezzo.com
grandhoteltremezzo.com
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Λίμνη Κόμο: Το ξενοδοχείο που πρέπει να μείνεις


Ρομαντική ατμόσφαιρα, φυσικό κάλλος, μεσογειακή βλάστηση, καλλιτεχνικοί θησαυροί, μοναδική αρχιτεκτονική, espresso, frangolino ή δροσιστικά Spritz στην Piazza Cavour, απογεύματα στις promenades, ηρεμία και γαλήνη σε ένα επιβλητικό, μυθιστορηματικό τοπίο. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που δημιουργούν την εικόνα της λίμνης Κόμο, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς, ποιητές, φωτογράφους και συνθέτες από το παρελθόν μέχρι και σήμερα.

Η πιο δημοφιλής λίμνη της Ιταλίας βρίσκεται στην περιοχή της Λομβαρδίας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία ( μια ώρα από το Μιλάνο με το τρένο ) και είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός αλλά και καταφύγιο των διασήμων.

Το χαρακτηριστικό της σχήμα, που μοιάζει με ανάποδο «Υ» οφείλεται στους παγετώνες των Αλπεων που έλιωσαν και χωρίστηκαν πηγαίνοντας ο ένας ανατολικά και ο άλλος δυτικά, δίνοντας της ένα βάθος που ξεπερνάει τα 400 μέτρα και την καθιστά μια από τις πιο βαθιές λίμνες της Ευρώπης.

Οι λάτρεις του ρομάντζου τη θεωρούν παιχνιδιάρα και γοητευτική και κανείς δεν θα μπορούσε να φέρει αντίρρηση σε αυτή την άποψη. Οι όχθες της φιλοξενούν μικρά, γραφικά ψαροχώρια, ενώ τα βλέμματα επικεντρώνονται στα εντυπωσιακά αρχοντικά του περασμένου αιώνα, τα κουκλίστικα ξενοδοχεία, αλλά και τις διάσπαρτες πολυτελείς βίλες -παλάτια, που σταδιακά άρχιζαν να χτίζονται από τον 16ο αιώνα κι έπειτα, από όλους τους αριστοκράτες της Ευρώπης.

Η πεζοπορία στα μονοπάτια αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για την εξερεύνηση της περιοχής αυτής, που μοιάζει με επίγειο παράδεισο, ενώ οι βόλτες με τα σκάφη και οι βαρκάδες με φόντο τα palazzi, αποτελούν μια εναλλακτική για όσους θέλουν να ξοδέψουν κάτι παραπάνω.

shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock

Από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της λίμνης είναι η Villa Olmo, η Villa Geno, η Villa Erba, αλλά και οι ολάνθιστοι βικτοριανοί κήποι. Αν όμως θέλετε να θαυμάσετε την Κόμο πανοραμικά, τότε δεν έχετε παρά να ανηφορίσετε στο λόφο Brunate, με τα υπέροχα νεοκλασικά σπίτια και την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα.

Το «διαμάντι» της λίμνης είναι το ιστορικό ξενοδοχείο Grand Hotel Tremezzo, το οποίο χρονολογείται από το 1910, έχει όμορφο ιταλικό αρ νουβό ντιζάιν, με αυθεντικές νωπογραφίες και έπιπλα αντίκες και βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τους διάσημους βοτανικούς κήπους του 18ου αιώνα της Villa Carlotta, κατέχοντας έτσι πρωτεύουσα θέση στη λίμνη.

Το ξενοδοχείο χαρίζει σε κάθε επισκέπτη του ασύγκριτη θέα στη λίμνη από όλα τα σημεία του. Διαθέτει κέντρο ευεξίας με σάουνα, lounge χαλάρωσης, υπαίθριο υδρομασάζ με θέα στη λίμνη, ενώ όσοι αγαπούν τα σπορ μπορούν να επισκεφθούν το γυμναστήριο και το γήπεδο τένις ή να κάνουν τζόκινγκ μέσα στο πάρκο. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου «παντρεύουν» την παλιά ατμόσφαιρα με τις μοντέρνες πινελιές και η διακόσμηση τους χαρακτηρίζεται από απόλυτη συμμετρία και θυμίζει τη συμμετρική ματιά του του Γουές Άντερσον, στην ταινία Grand Budapest Hotel.

grandhoteltremezzo.com
grandhoteltremezzo.com
grandhoteltremezzo.com
grandhoteltremezzo.com
grandhoteltremezzo.com
grandhoteltremezzo.com

Τέλος, η αριστοκρατική Bellagio, το μαγευτικό αυτό θέρετρο, είναι μια από τις πιο γνωστές κι αγαπητές κωμοπόλεις της περιοχής. Ο δρόμος που ενώνει τη λίμνη με αυτήν προσφέρει συγκλονιστικά όμορφες εικόνες, ενώ μέσα στην κωμόπολη υπάρχουν πολύχρωμα αρχοντικά, στενά σοκάκια, μπαλκόνια γεμάτα με λουλούδια, επώνυμα καταστήματα, αντικερί, ατμοσφαιρικά wine-bars και τρατορίες με νοστιμιές της ιταλικής κουζίνας.

shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shuttestock
shuttestock