shutterstock
shutterstock
ΠΑΡΑΛΙΕΣ

3 απίθανες παραλίες κοντά στην Αθήνα


Μπορεί το καλοκαίρι να μην έχει κάνει επίσημα ακόμα την εμφάνιση του, όμως η θερμοκρασία ήδη δείχνει σημαντική άνοδο και κάνει την καθημερινότητα στην πόλη σχεδόν αφόρητη.

Η λύση κρύβεται στις σύντομες, δροσιστικές αποδράσεις, αυτές που δεν απαιτούν κρατήσεις σε ξενοδοχεία, προγράμματα και πολλά έξοδα, αντιθέτως θα σας δώσουν την ευκαιρία να ξεφύγετε, να αλλάξετε παραστάσεις και να χαλαρώσετε.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, βρήκαμε τρεις προορισμούς με τιρκουάζ νερά και καθαρές παραλίες δίπλα στο πράσινο, που θυμίζουν κάτι από νησί.

Φορέστε το μαγιό σας και ετοιμαστείτε για τις πρώτες σας βουτιές!

Λουτράκι -Λίμνη Βουλιαγμένης - Ηραίο

Το Λουτράκι, γνωστό κυρίως για τα Ιαματικά Λουτρά του, απέχει μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα και ενδείκνυται για μονοήμερη εκδρομή για καλό φαγητό και μπάνιο σε θαυμάσιες παραλίες, με γαλάζια νερά. Στην κορυφή των προτιμήσεων των επισκεπτών του βρίσκεται η μικρή, γαλήνια Λίμνη της Βουλιαγμένης που απέχει από τη θάλασσα μόλις λίγα μέτρα και επικοινωνεί μ’ αυτήν με στενό δίαυλο (στην ουσία είναι λιμνοθάλασσα). Μετά το μπάνιο, καθίστε σε ένα από τα ταβερνάκια γύρω από αυτήν και απολαύστε εκλεκτούς μεζέδες μέσα στο πανέμορφο φυσικό τοπίο ή συνεχίστε για δυο ακόμη χιλιόμετρα δυτικά από τη Λίμνη της Βουλιαγμένης και επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.

Ψάθα

Στη βορειοδυτική Αττική ( 66 χιλιόμετρα μακριά) και τον Κορινθιακό κόλπο, μετά το Αλεποχώρι, η Ψάθα αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών, αλλά κι εκείνων που θέλουν να απολαύσουν ένα μπάνιο στη θάλασσα, στα...πεταχτά. Η παραλία της αγγίζει τα δύο χιλιόμετρα μήκος και είναι γεμάτη ψιλό βότσαλο. Εδώ θα συναντήσετε ανθρώπους να ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, όπως το ψάρεμα, οι καταδύσεις και το σέρφινγκ στα καθαρά νερά της θάλασσας, που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Κάντε μια βόλτα στα ουζερί και τα ψαράδικα και φωτογραφηθείτε μπροστά από τα εντυπωσιακά βουνά.

shutterstock
shutterstock

Παραλία του Πόρτο Γερμενό

Ο οικισμός απέχει 60 χιλιόμετρα από την Αθήνα και βρίσκεται στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου. Ο επισκέπτης αποζημιώνεται όχι μόνο χάρη στα όμορφα μπλε νερά αλλά και στο μαγευτικό κάλλος της πευκόφυτης περιοχής, που περιβάλλεται από τα δύο βουνά, τον Πατέρα αριστερά και τον Κιθαιρώνα δεξιά. Κάντε τη βουτιά σας και απολαύστε νόστιμο φαγητό στις ελάχιστε αλλά ωραίες ψαροταβέρνες ή δροσίστε τον ουρανίσκο σας τρώγοντας ένα παγωτό με φόντο το ηλιοβασίλεμα.