shutterstock
shutterstock
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ

Ενας «Δράστης» εξωτικής ομορφιάς στην Κέρκυρα θα σε αποπλανήσει για όλο το καλοκαίρι


Γνωστή για το παραδοσιακό και πλούσιο σε έθιμα Πάσχα της, την πυκνή της βλάστηση, τα καταγάλανα νερά και τις απέραντες παραλίες, την πανέμορφη παλιά της πόλη, τα γραφικά της χωριά, τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, το καλό φαγητό, την πλούσια ιστορία και τα αξιοθέατα, η κοσμοπολίτισσα Κέρκυρα αποτελεί ιδανικό προορισμό για εσάς που απολαμβάνετε τις ξεναγήσεις.

Το ρομαντικό νησί του Ιονίου, επιφυλάσσει όμως πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα του.

Εκεί όπου δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ίχνος πολιτισμού και το μεγαλείο της φύσης απλώνεται μπροστά στα μάτια του ταξιδιώτη, προκαλώντας δέος, ανακαλύψαμε ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά: ένα Δράστη που «ποζάρει» σε εκατοντάδες φωτογραφικά φλας και δημιουργεί τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ο λόγος για το Ακρωτήριο κοντά στην τοποθεσία Περουλάδες και 40 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Κέρκυρας, που είναι «πνιγμένο» μέσα σε ένα επιβλητικό τοπίο με πυκνή βλάστηση και έχει για πρωταγωνιστή μεσοπέλαγα έναν κεντρικό βράχο που πλαισιώνεται από μικρότερες νησίδες, μέσα σε κρυστάλλινα νερά με υπέροχες πράσινες και μπλε ανταύγειες.

Ενα μικρό φιόρδ, με φυσικούς σχηματισμούς της ακτής και αργιλώδη πετρώματα που το κάνουν να μοιάζει κινηματογραφικό, αποτελεί τον επίγειο παράδεισο όσων αναζητούν την ηρεμία, τη χαλάρωση ή την απομόνωση, όπως ακριβώς οι ναυαγοί.

shutterstock
shutterstock

Μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας από τους βράχους ή να ξαπλώσετε στη βελούδινη αμμουδιά και να κάνετε ηλιοθεραπεία, αφήνοντας τους ήχους από το κύμα να σας ταξιδέψουν.

Το Ακρωτήριο Δράστης με την παρθένα ομορφιά, είναι προσβάσιμο με τζιπ ή δια θαλάσσης με βάρκα ή σκάφος, είτε πεζή αλλά θα χρειαστείτε υπομονή!

shutterstock
shutterstock