shutterstock
shutterstock
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Ο απίθανος -κρυφός- όρμος στον Σαρωνικό όπου γυρίστηκε η ταινία «Μια ζωή την έχουμε»


Ισως κάποιοι να υποστηρίζουν, πως το καλοκαίρι είναι ένα «θαύμα» από μόνο του, αλλά όταν υπάρχει και ο έρωτας, τότε οι διακοπές γίνονται παραμυθένιες!

Λίγο το ολόγιομο φεγγάρι και ο έναστρος ουρανός, λίγο τα τιρκουάζ και κρυστάλλινα νερά, οι βόλτες αγκαλιά στις χρυσές αμμουδιές, τα γραφικά σοκάκια και η θέα από ψηλά με φόντο τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα κάνουν ορισμένα από τα νησιά της Ελλάδας all time classic επιλογές για ερωτευμένους που είτε μόλις μπήκαν σε μια σχέση είτε τα επιλέγουν για να ανανεώσουν αυτήν που ήδη έχουν.

Αν βιώνετε κι εσείς τον έρωτα αυτήν την περίοδο της ζωής σας και ψάχνετε τον ιδανικό προορισμό για εσάς και το άλλο σας μισό, τότε δεν χρειάζεται να πάτε και πολύ μακριά από την πρωτεύουσα, αφού βρήκαμε το μικρό λιμάνι που κλείνει μέσα του πολλή αγάπη και σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

Ο λόγος για την αμμουδερή παραλία «Λιμανάκι της Αγάπης», που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από τον Πόρο, στο νοτιοδυτικό τμήμα του και αποτελεί το καταφύγιο των ζευγαριών που επισκέπτονται το νησί του Σαρωνικού κάθε χρόνο.

Η μικρή της έκταση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ακόμα πιο ερωτική γιατί μοιάζει με «φωλιά», ενώ τα κρυστάλλινα και σμαραγδένια της ρηχά νερά σε γοητεύουν και σε καλούν για αμέτρητες βουτιές.

Τον μικρό αυτό κόλπο περικυκλώνουν δεκάδες πεύκα, κάνοντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο γαλήνια και ήρεμη, για όσους θέλουν να χαλαρώσουν.

Facebook /Love BAY Poros Island
Facebook /Love BAY Poros Island

Αναρωτιέστε γιατί ονομάστηκε έτσι;

Η ιστορία θέλει τους ψαράδες του νησιού να μαζεύονται σε αυτό το σημείο, για να δώσουν ψάρια στους φτωχούς και έτσι ονομάστηκε «Λιμανάκι της Αγάπης».

Ακόμη, αυτή η ερωτική παραλία φαίνεται ότι ενέπνευσε στο παρελθόν και τον κινηματογράφο, αφού το 1958 ο Δημήτρης Χορν και η Υβόν Σανσόν έζησαν εκεί ρομαντικές στιγμές και αγκαλιάστηκαν με πάθος για λογαριασμό της ταινίας «Μια ζωή την έχουμε».

Οσο για την οργάνωση της, υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά κι ένα beach bar που θα σας προσφέρει σνακ και δροσιστικά ροφήματα όλη την ημέρα.

Κοντά στο «Λιμανάκι της Αγάπης» υπάρχει και ο ρώσικος ναύσταθμος, τον οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε.

Love is in the bay!

Πηγή φωτογραφίας: Bovary.gr

Πηγή φωτογραφίας: Bovary.gr

Facebook /Love BAY Poros Island
Facebook /Love BAY Poros Island
Facebook /Love BAY Poros Island
Facebook /Love BAY Poros Island