fbpx Το πιο ρομαντικό ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στο Γερολιμένα της Μάνης | BOVARY
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
SHARE
MANH

Το πιο ρομαντικό ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στο Γερολιμένα της Μάνης


Η Λακωνική Μάνη πρωταγωνιστεί σε πάρα πολλά αφιερώματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς των τουριστών για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αν δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ ως εκεί, τότε αρκεί να σας πούμε πως πρόκειται για έναν τόπο που συνδυάζει τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας, με το φως του ήλιου, την πέτρα, τα αξιοθέατα, τη γαστρονομία και τον πλούτο της φύσης, γεγονός που της δίνει έναν άκρως γοητευτικό χαρακτήρα.

Ανάμεσα στις μοναδικές της ομορφιές βρίσκεται και ο απομονωμένος Γερολιμένας, ένα από τα σπουδαία αλιευτικά καταφύγια, που σήμερα φιλοξενεί ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία σε όλη την Ευρώπη.

Κτισμένο πολύ κοντά στη θάλασσα, το Ξενοδοχείο Κυρίμαι βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το νοτιότερο σημείο του ακρωτηρίου του Ταινάρου, εκεί όπου το Ιόνιο συναντά το Αιγαίο.

Το όνομα του προέρχεται από τη βυζαντινή ρίζα του επωνύμου Κυρίμης, δηλαδή, από τη βιβλική φράση «Κύριε ημών».

Προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία, αφού μπορούν να κοιμηθούν σχεδόν πάνω στα κύματα που αγγίζουν απαλά την ακτή, ακριβώς δίπλα στο χώρο του ξενοδοχείου και σας καλεί να ζήσετε τη νοσταλγία του παρελθόντος, αφού διαθέτει μακρά ιστορία.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα που στέκεται στο λιμάνι του Γερολιμένα από τη δεκαετία του 1870 και είναι πλούσιο σε ιστορία, σε αρχεία και αντικείμενα αλλά και σε αναμνηστικά από τις εμπειρίες των ανθρώπων που έμειναν και εργάστηκαν σε αυτό ανά τις δεκαετίες. 

Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai

Τα κτήρια που συγκροτούν σήμερα το Ξενοδοχείο Κυρίμαι έχουν ανακαινισθεί από την οικογένεια Κυρίμη με απόλυτη φροντίδα και σεβασμό στην παράδοση.

Αυτές τις μέρες, το παλιό κατάστημα, η αποθήκη και ο επιβλητικός πύργος έχουν ανακαινισθεί και μετατραπεί σε αυτό το ξενοδοχείο.

Η παλιά οιναποθήκη, με την εντυπωσιακή του καμάρα και το παμπάλαιο χρηματοκιβώτιο, αποτελεί τώρα τον χώρο υποδοχής, η παλιά ξυλαποθήκη μετατράπηκε σε χώρο που στεγάζει εκθέματα, κυρίως αρχεία και άλλα τεκμήρια, όπως επίσης και εκατοντάδες βιβλία, που ήρθαν στο φως κατά τον καθαρισμό του κτηρίου.

Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai

Το Ξενοδοχείο Κυρίμαι θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως θησαυρός που ταξιδεύει κάθε επισκέπτη σε μια εποχή δόξας – εμπορικής και άλλης – που βίωσε η Ελλάδα κατά τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα.

Για την ανακαίνιση του χρησιμοποιήθηκαν τα αυθεντικά υλικά, κυρίως ξύλο και πέτρα αλλά και τα γήινα χρώματα, τα οποία στα ρουστίκ δωμάτιά του «παντρεύονται» με μοντέρνα, κομψή επίπλωση, αλλά και την υπέροχη θέα του περίγυρου.

Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε δημιουργική ελληνική και διεθνή κουζίνα στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Kyrimai και κάθε πρωί να πάρετε το πρωινό σας στο ξύλινο κατάστρωμα δίπλα στη θάλασσα.

Ολη διαδικασία ανακαίνισης διεκπεραιώθηκε με σύμφωνα την αρχιτεκτονική και τα μεγέθη του κτηρίου και ο επιβλητικός βράχος του Kάβο Γκρόσο, που αγκαλιάζει τον ορμίσκο μπροστά στο Kυρίμαι, συνθέτουν έναν πίνακα μοναδικής ομορφιάς.

Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai

Το ξενοδοχείο βραβεύτηκε ως το πιο «Ρομαντικό ιστορικό ξενοδοχείο της Ευρώπης» στο πλαίσιο των βραβείων του Historic Hotels of Europe 2017.

Η προνομιακή του θέση, η διακριτική του πολυτέλεια και η ιστορική του ατμόσφαιρα, ικανοποιούν το βασικό αίτημα κάθε επισκέπτη για χαλαρωτικές, ποιοτικές και υπέροχες διακοπές.

Kyrimai Hotel, Γερολιμένας Μάνης, τηλ: 27330 54288

Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai
Facebook /@kyrimai