ΓΟΥΙΝΙ ΧΑΡΛΟΟΥ

Γουίνι Χάρλοου: Το μοντέλο με τη λεύκη που έγινε βασίλισσα του στιλ


Άλλαξε για πάντα το τοπίο στην βιομηχανία της μόδας, καθιερώθηκε και έγινε σύμβολο. Οι πρόσφατες εντυπωσιακές της εμφανίσεις στην στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης και στα βραβεία VMA συζητήθηκαν και συγκέντρωσαν τα βλέμματα. Στο απόγειο της καριέρας της η Winnie Harlow έχει πολλά να κάνει αλλά και πολλά να πει.

Ο δυναμικός της χαρακτήρας υπερκέρασε το πρόβλημα υγείας της και το μέλλον της διαφαίνεται φωτεινό, σαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη ζωή.

Η Winnie Harlow έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στο Next Top Model που την ανέδειξε. Mέσα από αυτό, της δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσει το δικό της μήνυμα κατά του bullying και του ρατσισμού. Τα σημάδια από την λεύκη όχι μόνο δεν ανέκοψαν την πορεία της στις μητροπόλεις της μόδας, αλλά αντιθέτως, έγιναν ένα σύνθημα υπέρ της διαφορετικότητας σε χώρους κλειστούς με δικούς τους κανόνες και όρια, όπως είναι το modelling. Η πάθηση της Winnie Harlow έγινε το δυνατό της σημείο, ένα πρόσον- διαβατήριο. Με την πορεία που διαγράφει δίνει την δική της απάντηση σε όσους την χλεύασαν, την αμφισβήτησαν, την μείωσαν αποδίδοντας της χαρακτηρισμούς όπως “αγελάδα” και “ζέβρα” που της “έκοβαν” τα φτερά. Εκείνη όμως βρήκε την δύναμη να πετάξει μακριά από όσους την πλήγωναν.

“Όταν αγάπησα τον εαυτό μου, έτσι όπως ακρβώς είναι, αρχίσαν οι ευκαιρίες να πέφτουν βροχή. Ευχαριστώ τον Θεό γι’αυτό. Aγαπήστε τον εαυτό σας, έτσι όπως είναι” έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της. Το bullying την έκανε να αλλάζει συχνά σχολική στέγη και το πρόβλημα που εμφάνισε σε ηλικία 4 ετών έγινε εφιάλτης στην πιο τρυφερή της ηλικία, προκαλώντας της αυτοκτονικούς ενδοιασμούς.

Σήμερα, ο κόσμος της μόδας μιλά για εκείνη, όχι λόγω της ιδιαιτερότητάς της αλλά λόγω της δύναμης της ψυχής της που κατάφερε να κάνει την δυσκολία της, το προσόν της.