Γιατί οι άνδρες που φορούν πάντα αποσμητικό ελκύουν τις γυναίκες περισσότερο  | 0 bovary.gr
Γιατί οι άνδρες που φορούν πάντα αποσμητικό ελκύουν τις γυναίκες περισσότερο | 0 bovary.gr
ΕΡΕΥΝΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Γιατί οι άνδρες που φορούν πάντα αποσμητικό ελκύουν τις γυναίκες περισσότερο


Μία περίεργη έρευνα έκανε το Πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι άνδρες φοράνε συνέχεια αποσμητικό φαίνονται πιο γυμνασμένοι στο γυναικείο φύλο, ακόμη κι αν δεν είναι τόσο.

Οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Αγγλίας ζήτησαν από 130 γυναίκες και άνδρες συμμετέχοντες να εξετάσουν φωτογραφίες του αντίθετου φύλου και να αξιολογήσουν τον ανδρισμό και τη θηλυκότητα τους, καθώς επίσης και από 239 άνδρες και γυναίκες να βαθμολογήσουν μέσα από δείγματα οσμής το πόσο ελκυστικός φαίνεται ο άλλος.

 

Οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες όσον αφορά την ανδρική μυρωδιά, με αποτέλεσμα να θεωρούν πως ένας άνδρας που δεν είναι τόσο γυμνασμένος στην πραγματικότητα (αλλά μυρίζει ωραία), δεν υστερεί τόσο από κάποιον που χύνει ιδρώτα στο γυμναστήριο.

Από την άλλη, όλες οι γυναίκες που φορούν αποσμητικό βαθμολογήθηκαν ως πιο θηλυκές από τους άνδρες σε σύγκριση με όσες δεν είχαν.

Η ερευνητής Ψυχολογίας, Κάρολιν Άλλεν,η οποία ηγήθηκε της μελέτης, σημείωσε πως το άρωμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε έναν άνδρα και στο πόσο αρρενωπός θέλει να δείχνει σε μία γυναίκα.

«Οι άνδρες που φορούν αποσμητικό και δεν είναι τόσο γυμνασμένοι, δεν είχαν μεγάλη διαφορά στα μάτια μίας γυναίκας με όσους είχαν σμιλεμένο σώμα και το απέφευγαν», συμπλήρωσε η ίδια.