Φωτογραφία: Jen Jacobs Photography (Minneapolis, MN)
Φωτογραφία: Jen Jacobs Photography (Minneapolis, MN)
18|01|2017 16:59
SHARE
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Απίστευτη ιστορία: Η γυναίκα που είναι αλλεργική στον... άντρα της!


Μία 19χρονη από την  Μινεσότα δεν μπορεί καν να φιλήσει τον άντρα της, Σκοτ, στο στόμα, ή να περάσει χρόνο μαζί του, καθώς είναι αλλεργική σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, η Τζοάνα Γουάτκινς πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο (Mast Cell Activation Syndrome), μια σοβαρή διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος που την καθιστά αλλεργική σχεδόν στα πάντα, ακόμη και στη μυρωδιά του άνδρα της, σύμφωνα με το BBC.

«Ο Σκοτ κι εγώ θέλουμε να βλέπουμε μαζί σειρές στην τηλεόραση. Όμως δεν μπορούμε να είμαστε μαζί στο ίδιο δωμάτιο, γιατί είμαι αλλεργική στην παρουσία του. Ο Σκοτ, λοιπόν, βρίσκεται σε ένα δωμάτιο τρεις ορόφους κάτω από το δικό μου. Έχει το φορητό υπολογιστή του και εγώ τον δικό μου και παρακολουθούμε ταυτόχρονα την ίδια σειρά και επικοινωνούμε με μηνύματα στο messenger», αναφέρει η Τζοάνα.

Λόγω της ασθένειας, η Τζοάνα ζει μόνη της σε μία σοφίτα με σφραγισμένα παράθυρα και κλειστές πόρτες και έχει γύρω της ειδικά μηχανήματα, όπου φιλτράρετε ο αέρα από αλλεργιογόνα μικρόβια. Η επαφή με τον άντρα της θα μπορούσε να της προκαλέσει αλλεργικό σοκ και κατ’ επέκταση να την οδηγήσει στον θάνατο.

Πριν οι δύο τους παντρευτούν, κανείς δεν περίμενε πως η πάθησή της θα εξελισσόταν τόσο σοβαρά με αποτέλεσμα το ζευγάρι να καταλάβει το 2016  πως είναι αδύνατο να έχουν μία κοινή συζυγική ζωή.

 «Πριν από τη διάγνωση, δηλαδή πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια, υπήρχαν φορές που όταν πλησίαζα την Τζοάνα εκείνη αμέσως αντιδρούσε με βήχα», θυμάται ο Σκοτ.

«Ωστόσο, πριν από ένα χρόνο η κατάσταση επιδεινώθηκε. Με το που βρισκόμουν στο ίδιο με τον Σκοτ δεν αισθανόμουν καλά. Όλα τα καθημερινά συμπτώματα της πάθησής μου χειροτέρευαν με το που αντίκριζα τον Σκοτ», λέει η Τζοάνα και θυμάται μια φορά που ο Σκοτ για κούρεμα. «Με το που μπήκε στο δωμάτιο εμφάνισα συμπτώματα αναφυλαξίας και αναγκάστηκε να φύγει».

Μία εβδομάδα μετά ο Σκοτ προσπάθησε να δει ξανά την γυναίκα του, αλλά συνέβη το ίδιο πράγμα, με αποτέλεσμα να καταλάβουν και οι δύο πως η ζωή τους έπρεπε να αλλάξει δραματικά.

Η γυναίκα είχε προηγουμένως αλλεργικές αντιδράσεις απέναντι στους γονείς της, σε φίλους και σε άλλους ανθρώπους, αλλά το μεγάλο της δράμα ήταν όταν αυτό πλέον συνέβη και με τον σύντροφό της. Οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους δεν έχει απειλητικές για τη ζωή της αλλεργικές αντιδράσεις, είναι τα αδέλφια της που τη βοηθάνε.

Η φαρμακευτική αγωγή για το εν λόγω σύνδρομο δεν τη βοηθά μέχρι στιγμής και έτσι το ζευγάρι δεν ξέρει εάν και πότε τα πράγματα θα βελτιωθούν. Και οι δύο δήλωσαν ότι αγαπιούνται και θα περιμένουν όσο χρειαστεί.

«Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Θέλω να είναι Τζοάνα ασφαλής, αλλά η παρουσία μου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της. Ο μόνος τρόπος για να είναι υγιής είναι να μην με βλέπει. Δεν πρόκειται να θέσω σε κίνδυνο της ζωή της. Είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον και θα περιμένουμε μέχρι να βρεθεί κάποιος τρόπος θεραπείας» λέει ο Scott.

Παρ΄ότι οι γιατροί έχουν δοκιμάσει διάφορες θεραπείες, καμία από αυτές δεν έχουν βοηθήσει. Μάλιστα, η ίδια μπορεί να πάθει αλλεργικό σοκ ακόμη και στην  μυρωδιά του τσιγάρου ή της πίτσας, ενώ δεν έχει βγει καθόλου από την σοφίτα της για ένα χρόνο.

«Την ημέρα του γάμου μας δώσαμε όρκο να είμαστε για πάντα μαζί μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος», λέει η Τζοάνα και προσθέτει, «δεν με νοιάζει ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένω 90 χρόνια για να γίνω καλά. Είμαι αφοσιωμένη στο σύζυγό μου και θα τον αγαπώ για πάντα», αναφέρει ο άντρας της.

Φωτογραφίες: Jen Jacobs Photography (Minneapolis, MN)