shutterstock
shutterstock
ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ

Ελισάβετ, 65 χρόνια στο θρόνο -Βίντεο από τη στέψη!


Βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας. Η μεγαλύτερη σε ηλικία από όλους τους μονάρχες στον κόσμο. Εκείνη που το 2015 ξεπέρασε ακόμα και την προγιαγιά της, βασίλισσα Βικτόρια, σπάζοντας το ρεκόρ!

Με αφορμή τα 65 χρόνια της βασιλείας της, η dailymail κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και την ημέρα της στέψης της , την πρώτη στέψη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, λέγεται ότι τις ημέρες που προηγήθηκαν, οι πωλήσεις τηλεοράσεων είχαν εκτιναχθεί στα ύψη.

Μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη νεαρή λαμπερή γυναίκα και τους πανηγυρισμούς του πλήθους, τότε το 1952.

 

Ανέβηκε στο θρόνο σε ηλικία μόλις 25 ετών, το 1952, μετά τον θάνατο του πατέρα της Γεωργίου ΣΤ, παρότι δεν αναμενόταν να γίνει η ίδια βασίλισσα, αφού ήταν τρίτη στη σειρά της διαδοχής.

Το έντονο κόκκινο, το μπλε και το χρυσό ήταν τα χρώματα που επικρατούσαν στο φαντασμαγορικό σκηνικό.

Ηταν μια μέρα που οι δρόμοι πλημμύρισαν με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. Ολοι προσπαθούσαν να δουν έστω και για λίγο τη μέλλουσα Βασίλισσα της Αγγλίας. Για το λόγο αυτό η πομπή πέρασε από το Pall Mall τρεις φορές.

Η τελετή που πραγματοποιήθηκε τότε βάσει του πατροπαράδοτου πρωτοκόλλου.

 

 

 

 

Φωτογραφίες από Dailymail

Η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ αυτή σηματοδότησε μια περίοδο ανανέωσης και γιορτής για την Αγγλία.

Σήμερα, είναι μια γυναίκα ενενήντα χρονών, πολύ σεβαστή από τους πολίτες και τον πολιτικό κόσμο. Λάμπει όπως και τότε, μέσα από το διάπλατο χαμόγελο της, τα κομψά της σύνολα και την προσωπικότητα της.

Εχει γίνει ταινία,  τηλεοπτική σειρά , τραγούδι από τους Sex Pistols, βιβλίο αλλά και είδωλο για διάσημους φωτογράφους και ζωγράφους.