fbpx Έχασα τη δουλειά μου δύο φορές: Πώς έκανα come back | BOVARY
Φωτογραφίες: Lesley Jane Seymour, Facebook
Φωτογραφίες: Lesley Jane Seymour, Facebook
18|07|2016 13:57
SHARE
Η ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ MARIE CLAIRE ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ

Έχασα τη δουλειά μου δύο φορές: Πώς έκανα come back


Η Λέσλει Τζέιν Σέιμουρ ήταν αρχισυντάκτρια στο αμερικάνικο περιοδικό Marie Claire, ώσπου λόγω περικοπών έχασε την δουλειά της.

Η ίδια περιγράφει πως στην αρχή δεν ήταν εύκολο για εκείνη να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, μιας και η δουλειά της είχε όλα όσα αγαπούσε.

Ωστόσο, μετά από συνεργασίες της με άλλα πρακτορεία, όπως το περιοδικό More και τους New York Times, οι αναποδιές δεν είχαν σταματημό και η ίδια βρέθηκε χωρίς δουλειά για δεύτερη φορά.

Η Λέσλει, όμως, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να κάνει πράγματα τα οποία την κάνουν ευτυχισμένη. Οι συμβουλές που ακολούθησε, αποτελούν έναν μίνι οδηγό επιτυχίας και για σένα που είσαι από 40 και πάνω και πιστεύεις πως δεν μπορείς να βρεις πια δουλειά. Ε, λοιπόν, εμείς και η Λέσλει σου λέμε (με το χέρι στην καρδιά) πως μπορείς.

Φωτογραφίες: Lesley Jane Seymour, Facebook
Φωτογραφίες: Lesley Jane Seymour, Facebook

«Η ημέρα που μου ανακοινώθηκε πως φεύγω από το Marie Claire ήταν περίεργη. Εγώ είχα μαζέψει όλα τα πράγματα από το συρτάρι μου-μαζί και κάποια καλλυντικά-δώρο, ενώ όλοι οι συνάδελφοί μου ήταν σοκαρισμένοι και στεναχωρημένοι , μη μπορώντας να διανοηθούν πως τους αποχαιρετώ.

Κάποιοι  από τους συνεργάτες μου ήξεραν πως θα έφευγα και γι΄αυτό είχαν φροντίσει να "καλύψουν" την απουσία μου στο περιοδικό.

Μετά από αυτό, ήρθε και η λήξη της συνεργασίας μου με το περιοδικό Μore. Θυμάμαι πως είχα ανεβάσει μία φωτογραφία με τίτλο «η τελευταία μέρα...» και είχα δεχθεί πολλά σχόλια από αναγνώστες μου να μην τα βάλω κάτω και να σκεφτώ το επόμενό μου βήμα. Κι αυτό έκανα...

Τα 4 πράγματα-κλειδιά που με κράτησαν... «ζωντανή».

 

  • «Έγινα το αφεντικό του εαυτού μου»

Έκανα αυτό ακριβώς που με συμβούλεψαν οι αναγνώστες μου. Έγραφα για μένα (και για εκείνες). Τα social media με βοήθησαν πολύ σε αυτό, καθώς άρχισα να γράφω τις δικές μου ιστορίες και να τις ποστάρω στο Facebook, το Twitter και το Linkedln.

  • «Επιχείρηση social media»

Ότι έκανα «φαινόταν» στους λογαριασμούς μου στο διαδίκτυο. Οργάνωσα πολύ καλά το προφίλ μου στο Linkedln, ο κυριότερος λογαριασμός από τον οποίο βρίσκεις δουλειά. Έτσι και εγώ δημοσίευα τις ιστορίες μου παντού και συνομιλούσα με τις γυναίκες που διάβαζαν όλα όσα έγραφα. Ακόμη πήγαινα σε κάθε event που με καλούσαν και ότι έβλεπα στο Facebook.

  • «Ακόμη και αν έχεις την δουλειά που αγαπάς... να έχεις πάντα ένα εφεδρικό σχέδιο (plan B)»

Ακόμη και όταν έφυγα από την δεύτερη δουλειά,ήμουν προετοιμασμένη γι΄αυτό. Αντί, δηλαδή να καθίσω στον καναπέ μου, διερωτώμενη το νόημα της ζωής, εγω δεν σταμάτησα να ελπίζω σε κάτι καλύτερο και να νιώθω πως ήρθε η ώρα της... ανανέωσης.

Είχα πολλούς φίλους, με καλή θέση, πολλά λεφτά και σίγουροι για τον εαυτό τους. Ωστόσο λίγο οι συγχωνεύσεις, λίγο η οικονομική ύφεση και ....δεν «γλίτωσαν» από τα χειρότερα. Έτσι, όταν είσαι γυναίκα, περίπου στα 50 με σπουδαία σταδιοδρομία, πρέπει να έχεις πάντα ένα Plan B στο μυαλό σου.

  • Να «χτίζεις» την ταυτότητά σου κάθε μέρα

Ότι δουλειά και αν κάνεις, πρέπει να «ψάχνεσαι» στα social media. Να ενημερώνεις τον κόσμο και να ενημερώνεσαι. Να βρίσκεσαι σε επικοινωνία με γνωστούς και φίλους του χώρου σας (ακόμη και αν έχεις δουλειά), μην περιμένεις μέχρι να βρεθείς στην ανάγκη.

Και το πιο σημαντικό... μην χάσεις την ταυτότητά σου, μην αφεθείς. Τίποτα δεν χάνεται, αν αξίζει!

Η Lesley Jane Seymour είναι επιχειρηματίας και συμβουλεύει τις γυναίκες σε επαγγελματικά θέματα μεσα απο τους λογαριασμούς της σε Facebook, Twitter, Instagram...!