AP
AP
14|02|2017 19:00
SHARE
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΣΟΥΝ

Για αυτή τη θεά της γονιμότητας ντύθηκε στα χρυσά η εγκυμονούσα Μπιγιονσέ στα Grammy


Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Μπιγιονσέ μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της ήταν καθηλωτική.

Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα χρυσό φόρεμα με πούλιες που τόνιζε την κοιλιά της και ένα στεφάνι στα μαλλιά. Κάποιοι το είδαν σαν ένα ρούχο για το σόου των Grammy και άλλοι έψαξαν να δουν αν η Queen Β. ήθελε να μας πει κάτι παραπάνω με αυτή της την επιλογή. Και η αλήθεια είναι πως η εμφάνισή της δεν ήταν μόνο μόδα, ήταν ένας φόρος τιμής στην Οσούν, μιας θεότητα της δυτικής Αφρικής.

Η Οσούν είναι η θεά της ομορφιάς, της ευημερίας, της αγάπης, της τάξης, της γονιμότητας και της μητρότητας και είναι μία από τις σεβαστές θεότητες της θρησκείας Γιορούμπα. Τις περισσότερες φορές απεικονίζεται με χρυσό φόρεμα και στολίδια, και συχνά συγκρίνεται με την Παναγία, σύμφωνα με τον καθηγητή του Χάρβαρντ Δρ. Τζέικομπ Ολουπόνα.

«Στη Νιγηρία η Οσούν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνία και τη μυθολογία, έμμεσα θεωρείται υπεύθυνη για την δημιουργία της Γιορούμπα», αναφέρει ο καθηγητή και προσθέτει: «Από την αρχή, η Οσούν έδειξε την εξέχουσα θέση της, αλλά και τη δύναμή της από πνευματικής πλευράς», πρόσθεσε.

Ο Δρ. Ολουπόνα βλέπει ομοιότητες της Μπιγιονσέ, όχι μόνο στα Grammy, αλλά και στο άλμπουμ Lemonade και στις φωτογραφίες με τις οποίες ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της. Υποστηρίζει πως η  θεά Οσούν έχει ως σύμβολα την χρυσή κάπα, φορά βραχιόλια και μενταγιόν, αλλά και το χρυσό στεφάνι. «Αυτά είναι τα σύμβολα της Οσούν το χρυσό θέμα».

 

 

Φωτογραφίες: AP