instagram
instagram
ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

29χρονη Γιαπωνέζα κωμικός ζυγίζει 100 κιλά και τρολάρει τα skinny κορίτσια -Star στο Instagram


Σε μια χώρα που τα καλύτερα φάσιον μπραντς και καταστήματα πουλάνε ρούχα που δεν ξεπερνούν το μέγεθος «μίντιουμ», η Ναομί Γουατανάμπε τολμάει να αναδείξει τα κιλά της για τα οποία είναι περήφανη.

Αν ποτέ νιώσατε ανησυχία ή ντροπή για τα παραπανίσια σας κιλά, η 29χρονη Γιαπωνέζα κωμικός και σταρ του instagram ( έχει έξι εκατομμύρια ακολούθους στο λογαριασμό της) είναι η προσωποποιημένη απάντηση στη μόδα των πολύ αδύνατων γυναικών.

Η Ναομί ζυγίζει περίπου εκατό κιλά, δύο φόρες πάνω από το μέσο σωματικό βάρος των γυναικών στη χώρα της. Εχει τη δική της σειρά ρούχων, περιποιείται την εμφάνιση της και ποζάρει με αυτοπεποίθηση μπροστά στο φωτογραφικό φακό.

Η ίδια μιλώντας στην Washington Post ανέφερε, πως η Ιαπωνία διατηρεί συγκεκριμένες απόψεις και στερεότυπα για το σωματότυπο των γυναικών και τα επίπεδα παχυσαρκίας είναι χαμηλά. Συγκεκριμένα, ένα 3% των γυναικών εκεί είναι υπέρβαρες συγκριτικά με το 34.9% των Ηνωμένων Πολιτειών. Ομως αυτές οι απόψεις για τον αδύνατο σωματότυπο έχουν ως αποτέλεσμα πολλές από τις γυναίκες να καταλήγουν με προβλήματα υγείας.

 

 

 

 

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, 22% από τις γυναίκες είναι ελλιποβαρείς και υποσιτισμένες.

Στόχος της Γουατανάμπε δεν είναι να αλλάξει τη γνώμη που έχουν οι άλλοι για εκείνοι, αλλά να αναδείξει τη δύναμη και την αξία των γυναικών με μεγαλύτερο από το μέσο όρο σωματικό βάρος στη χώρα της.

«Η Ιαπωνία δεν είναι όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εδώ δεν θα συναντήσετε γυναίκες plus – sized. Αλλά θα προτιμούσα αντί να αλλάξω τη γνώμη του κόσμου για τις πιο παχουλές γυναίκες, να βοηθήσω εκείνες να σκέφτονται πιο θετικά για τον εαυτό τους.»

Και αυτό είναι που πραγματικά κάνει. Από το 2013 η 29χρονη κωμικός έχει υπάρξει στα εξώφυλλα περιοδικού για τις plus- sized γυναίκες, σε μια προσπάθεια να μην παραμένουν αυτές στιγματισμένες. Μιλάει ανοιχτά δημοσίως ( και συγκεκριμένα στο instagram) για τα κιλά της και έχει αναδειχθεί ως γυναίκα της χρονιάς το 2016 από την Ιαπωνική Vogue.