Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
01|08|2016 11:12
SHARE
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ

Τσέλσι Κλίντον -Ιβάνκα Τραμπ: Πόσο αληθινή είναι η φιλία τους;


Μπορεί οι γονείς τους να είναι πολιτικοί αντίπαλοι και να έχει ξεσπάσει ανάμεσα τους ένας ανηλεής πόλεμος χωρίς προηγούμενο, η Τσέλσι Κλίντον και η Ιβάνκα Τραμπ όμως δηλώνουν φίλες.

Οι δύο διάσημες κόρες δεν είναι οι μόνες που έχουν στενή σχέση καθώς τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ισχυρούς δεσμούς διατηρούσαν και οι γονείς τους πριν βρεθούν σε αντίπαλα στρατόπεδα, με το ζευγάρι Κλίντον να είναι προσκεκλημένο στον γάμο του Ντόναλντ Τραμπ με την Μελάνια, και τον δισεκατομμυριούχο, πίσω στο 2012, όταν η Χίλαρι ανακοίνωνε ότι θα είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2016, να την επευφημεί για τις δεξιότητές της. «Η Χίλαρι Κλίντον, νομίζω, είναι εκπληκτική γυναίκα. Εννοώ είμαι λίγο προκατειλημμένος επειδή την γνωρίζω εδώ και χρόνια. Μένω στη Νέα Υόρκη, μένει στη Νέα Υόρκη και γνωρίζω το σύζυγό της χρόνια και πραγματικά τους συμπαθώ και τους δύο. Και νομίζω ότι αλήθεια δουλεύει σκληρά», είχε δηλώσει τότε ο δισεκατομμυριούχος.

Τι είναι αυτά που ενώνουν όμως την Τσέλσι με την Ιβάνκα; Αρχικά, το γεγονός ότι είναι συνομήλικες -η πρώτη είναι 36 χρονών και η δεύτερη 34. Επιπλέον και οι δύο τραβούσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας από μικρή ηλικία, ενώ ένα τρίτο σημαντικό στοιχείο είναι ότι έχουν ακολουθήσει παρόμοιες πορείες ακόμα και στην ιδιωτική τους ζωή, με πιο χαρακτηριστικό το ότι έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα μανούλες. Η μητρότητα άλλωστε ευθύνεται και για τις τελευταίες συναντήσεις τους οι οποίες έγιναν προκειμένου να συγχαρεί η μία την άλλη.

Η αλήθεια

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης της στο Today Show, η Τσέλσι Κλίντον όταν ρωτήθηκε αν παραμένει φίλη με την Ιβάνκα Τραμπ, απάντησε με ένα αποστομωτικό «απόλυτα». Ταυτόχρονα όμως τόνισε την έχει ενοχλήσει η «φανατική ρητορική» του Τραμπ. «Ως μαμά, αυτό που βρήκα τόσο ανησυχητικό ήταν τα πράγματα που λέγονταν σε εθνικό επίπεδο, κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή και εκτός του σταδίου στο συνέδριο για τις γυναίκες, για τις μειονότητες, για τους Μουσουλμάνους, για τους μετανάστες», είπε η Τσέλσι Κλίντον.

Από την άλλη, η Ιβάνκα μιλώντας στο People παραδέχτηκε και αυτή τη φιλία τους, αλλά, όπως εξήγησε αυτή τη στιγμή «υπάρχει σίγουρα μια τεράστια ένταση γύρω από τις ζωές και των δύο».

Σε αντίθεση πάντως με την κόρη της πρώην Αμερικανίδας ΥΠΕΞ που εκμεταλλεύεται κάθε μέσο για να ενισχύσει την προεκλογική καμπάνια της μητέρας της επικαλούμενη ακόμα και απευθείας την ίδια την Ιβάνκα (αναφερόμενη, σε μία περίπτωση, στο λόγο που έβγαλε για να παρουσιάσει τον πατέρα της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών) , η δεύτερη, παρουσιάζεται να υποστηρίζει ότι η σχέση τους «δεν είχε ποτέ να κάνει με τα πολιτικά».

Όποια και να είναι η πραγματικότητα πάντως, τα γεγονότα δείχνουν ότι και οι δύο γυναίκες αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα διπλωματίας και έμμεσης επίθεσης. Τόσα χρόνια στο προσκήνιο μάλλον, τις βοήθησαν να μάθουν να χειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο τόσο την εικόνα τους όσο και τα μίντια τα οποία μετά μανίας πλέον τις ακολουθούν.