Νίκος Αλιάγας
Νίκος Αλιάγας
ΕΛΛΗΝΕΣ

Ποιοι Ελληνες κάνουν πραγματικά καριέρα στο εξωτερικό


Τα χρόνια της κρίσης το φαινόμενο έχει εξελιχθεί σε μάστιγα. Νέοι άνθρωποι αναζητούν το μέλλον τους σε άλλες χώρες αρνούμενοι να συμβιβαστούν με τις αμφίβολες προοπτικές ζωής που τους προσφέρει η χώρα μας.

Αναζητούν την τύχη τους σε άλλη γη, σε άλλα μέρη. Για να είμαστε ακριβείς η τάση φυγής μας χαρακτηρίζει ως λαό από παλιά. Ίσως όχι σε αυτό το βαθμό και την ένταση, ούτε αναγκαστικά για τους ίδιους λόγους, αλλά υπήρχε ανέκαθεν. Άλλες εποχές, άλλες ανάγκες.

Θα είχε ενδιαφέρον να μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε την πορεία ζωής όλων των ανθρώπων που μετανάστευσαν και επέλεξαν ένα διαφορετικό περιβάλλον να ζήσουν και να δημιουργήσουν. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο (και αδιακρισία) οπότε αναγκαστικά περιοριζόμαστε στους επώνυμους, ηθοποιούς, τραγουδιστές, δημοσιογράφους που διαπρέπουν στο αντικείμενό τους διεθνώς. Και δεν αναφερόμαστε στην χρυσή φουρνιά, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Μαρία Κάλλας, Νανά Μούσχουρη, Ειρήνη Παππά, Ντέμης Ρούσσος, Γιώργος Βογιατζής, Σπύρος Φωκάς και Μελίνα Μερκούρη. Ούτε στους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Εστιάζουμε σε εκπροσώπους της showbiz και των media, που κάνουν πραγματικά καριέρα σε άλλες χώρες και τους διαχωρίζουμε από τους wanna be διεθνείς αστέρες. Περιλαμβάνουμε στην λίστα και κάποιους Έλληνες πρώτης γενιάς, που γεννήθηκαν αλλού, αλλά εμείς τους θεωρούμε δικά μας παιδιά...

Μαρία Μενούνος
Μαρία Μενούνος

Μαρία Μενούνος

Δημοσιογράφος, παρουσιάστρια με σημαντική καριέρα στην αμερικάνικη τηλεόραση και ηθοποιός, με αρκετές ταινίες στο ενεργητικό της.

Νίκος Αλιάγας
Νίκος Αλιάγας

Nίκος Αλιάγας

Δημοσιογράφος, παραγωγός ραδιοφώνου, παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης (Star Academy) και... φωτογράφος. Έχει αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία για το έργο του τόσο στο εξωτερικό όσο και την Ελλάδα.

Δωροθέα Μερκούρη
Δωροθέα Μερκούρη

Δωροθέα Μερκούρη

Top model, από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα brands της μόδας, ενώ έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική.

Τόνια Σωτηροπούλου
Τόνια Σωτηροπούλου

Τόνια Σωτηροπούλου

Ηθοποιός με αρκετές συμμετοχές σε διεθνείς παραγωγές. Η σκηνή με τον Daniel Greg, στην ταινία Skyfall, ως κορίτσι του James Bond, αξέχαστη..

George Stephanopoulos
George Stephanopoulos

George Stephanopoulos

Αμερικανός δημοσιογράφος και παρουσιαστής, από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Παράλληλα υπήρξε και πρώην πολιτικός σύμβουλος των Δημοκρατικών της Αμερικής και δη του Bill Clinton.

shutterstock.com, Jennifer Aniston
shutterstock.com, Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Αμερικανίδα ηθοποιός, ελληνικής καταγωγής, με σημαντική καριέρα στον μαγικό κόσμο του Hollywood. Τα «Φιλαράκια», η σειρά με την παγκόσμια επιτυχία στην οποία πρωταγωνιστούσε, θα μας στοιχειώνουν για πάντα..

shutterstosk.com, George Michael
shutterstosk.com, George Michael

George Michael

Καλλιτέχνης που έλαμψε στην παγκόσμια μουσική σκηνή τις δεκαετίες ‘80 και ‘90. Είναι κυπριακής καταγωγής άρα τον θεωρούμε δικό μας παιδί..