Φωτογραφία: Olympia Krasagaki
Φωτογραφία: Olympia Krasagaki
DEUX HOMMES

Deux Hommes: Θέλαμε το φόρεμα της Demy να μπορεί να σταθεί στο Φεστιβάλ των Καννών


Το πρώτο ντεμπούτο έγινε πριν λίγο καιρό στα Madwalk... εκεί όπου το σχεδιαστικό δίδυμο Deux Hommes παρουσίασε μία ολόφρεσκια ολοκληρωμένη συλλογή με πολλά χρώματα, σχέδια και ζωντάνια και κεντρικό πρόσωπό τους την Demy.

Ο ένας κατάλαβε τον άλλον, ταίριαξαν τα γούστα τους κι έτσι αποφάσισαν να δοκιμάσουν και κάτι ακόμη μαζί, κάτι μεγαλύτερο, δυσκολότερο και προκλητικό... το ρούχο της Eurovision.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως το ρούχο της Eurovision (ειδικά στην Ελλάδα) είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι, με το εκπληκτικό mermaid φόρεμα της Έλενας Παπαρίζου το 2005 να είναι πάντα μέτρο σύγκρισης, ο Δημήτρης Αλεξάκης και ο Γρηγόρης Τριανταφύλλου μίλησαν στο Bovary και αποκάλυψαν την μικρή κρυφή ιστορία πίσω από την δημιουργία που θα φορέσει η Demy στον τελικό.

Κλέβοντας τις εντυπώσεις με το εκρηκτικό σκίσιμο στο πλάι και το πλέγμα από τα κρύσταλλα, το φόρεμα σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την Eurovision με τον Φωκά Ευαγγελινό να περιγράφει στους Deux Hommes την σκηνοθεσία, δίνοντας έτσι μία κατευθυντήρια γραμμή όσον αφορά το ύφος και την σκηνική παρουσία.

«Στόχος μας ήταν να βγάλουμε προς τα έξω κάτι μοντέρνο, με όρους διεθνούς μόδας, χωρίς όμως να χάσει την ελληνική του υπόσταση. Έχοντας στο μυαλό μας μία γυναικεία οπτασία, όπως την Θεα Αφροδίτη που αναδύεται από την θάλασσα βρεγμένη και γυμνή, τα τρισδιάστατα layers από τούλι, το nude χρώμα με τους πολύτιμους λίθους και η ημιδιαφάνεια δίνουν ένα αισθησιακό αποτέλεσμα, αλλά όχι προκλητικό», ανάφεραν οι Deux Hommes.

Και μπορεί το φόρεμα να δένει άριστα με το σκηνικό, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το στοίχημα που είχαν βάλει με τον εαυτό τους. Έχοντας πολλές επιρροές από την γαλλική κουλτούρα και ιστορία της μόδας, οι Deux Hommes ήθελαν να δημιουργήσουν ένα φόρεμα που να μπορεί να σταθεί εύκολα σε ένα μεγαλοπρεπές event, όπως το Φεστιβάλ των Καννών ή στην Γαλλική Vogue.

Με το nude χρώμα να είναι και η ιδανικότερη λύση για τους σχεδιαστές, μιας και οτιδήποτε άλλο θα θεωρούνταν αμπιγιέ και υπερβολή, οι Deux Homme έπαιξαν με τα υφάσματα, τα κοψίματα και το μήκος, δίνοντας έτσι ένα μοντέρνο αλλά και σικ αποτέλεσμα.

Όπως μας είπαν, οι πρόβες που έγιναν και οι αλλαγές που έκαναν στο φόρεμα ήταν αρκετές, μέχρι να καταλάβουν πως δεν χρειάζεται καμία άλλη προσθήκη και κυρίως πως η ίδια η Demy νιώθει άνετα με αυτό.

«Είχαμε την απόλυτη ελευθερία για να δημιουργήσουμε και βρισκόμασταν σε συχνή επικοινωνία με τον Φωκά Ευαγγελινό και την Demy, μιας και στόχος των συντελεστών ήταν να βγει μία ολοκληρωμένη εικόνα και ένα προσεγμένο και ωραίο θέαμα προς τα έξω. Όλοι βάλαμε τα δυνατά μας και ελπίζουμε αυτό να φανεί και να ανταμειχθεί την βραδιά του τελικού» ανέφεραν οι Deux Hommes, δίνοντας θετική ενέργεια για το βράδυ.

Φωτογραφίες: Andres Putting (eurovision.tv)/ Olympia Krasagaki/ AP