apimages
apimages
ΚΑΝΝΕΣ

Οι πιο εμβληματικές στιγμές στο Φεστιβάλ Καννών


Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του επετειακού 70ου κινηματοργαφικού Φεστιβάλ των Καννών, η γαλλική Ριβιέρα οχυρώνεται για τα καλά και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους αστέρες του Χόλιγουντ στο κόκκινο χαλί, όπου θα έχουν την ευκαιρία να λάμψουν δια της παρουσίας τους.

Με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός στο χώρο της έβδομης τέχνης, εμείς κάναμε ένα flashback και συγκεντρώσαμε εκείνες τις στιγμές στην ιστορία του Φεστιβάλ που ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί άφησαν εποχή με επικές εμφανίσεις, εκφράσεις αλλά και αντιδράσεις μπροστά στις κάμερες!

  • Το 2000 η Μπιόρκ έπαιξε το ρόλο της τυφλής Σέλμα στην ταινία Dancer in the Dark του Λαρς Φον Τρίερ και εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Καννών με ένα ροζ φόρεμα από τούλι με κεντημένα λουλούδια, το οποίο το συνδύασε με ξώφτερνα ψηλοτάκουνα.
apimages
apimages
  • Η Σάρον Στόουν προσπάθησε να «κλέψει» την παράσταση στο Φεστιβάλ Καννών του 1995 κάνοντας μια τσαχπινιά με τη μεταλλιζέ φούστα που κάλυπτε το ατραφτερό σορτς της, όταν έφτασε στο κόκκινο χαλί της γαλλικής Ριβιέρας.
apimages
apimages
  • Το 1956 οι δύο σταρ του κινηματογράφου, Ντιάνα Ντορς και Τζίντζερ Ρότζερς συγκέντρωναν όλα τα φωτογραφικά φλας επάνω τους! 
apimages
apimages
  • Το Μάιο του 1977 και πριν αναλάβει το ρόλο του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ βρέθηκε στις Κάννες με αφορμή την ταινία «Pumping Iron » και πόζαρε στο φωτογραφικό φακό αναδεικνύοντας το πολύ μυώδες και γυμνασμένο του σώμα με φόντο όμορφες νεαρές γυναίκες.  
apimages
apimages
  • Ως μια άλλη Μάτα Χάρι, η Μίλα Γιόβοβιτς φόρεσε ένα άκρως αποκαλυπτικό και wild χρυσό φόρεμα με αλυσίδες στο Φεστιβάλ Καννών του 1997 και περπάτησε στο κόκκινο χαλί συνοδευόμενη από το σκηνοθέτη Λουκ Μπέσον και τον Κρις Τάκερ.
apimages
apimages
  • Ποια από εσάς δεν ζήλεψε την πριγκιπική τιάρα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ στο Φεστιβάλ Καννών του 1957, εκεί όπου έδωσε το «παρών» με τον Αμερικανό παραγωγό Μάικ Τοντ;
apimages
apimages
  • Το πρώην αγαπημένο ζευγάρι του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ έκαναν κοινή εμφάνιση στο Φεστιβάλ Καννών το Μάιο του 2008, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας « Kung Fu Panda» και η διάσημη ηθοποιός ήταν έγκυος στα δίδυμα.
apimages
apimages
  • Η γοητευτική σταρ του Χόλιγουντ Κέιτ Μπλάνσετ, εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Καννών του 2010 φορώντας μια υπέροχη δημιουργία που έφερε την υπογραφή του Alexander McQueen, ως φόρο τιμής στο διάσημο και ταλαντούχο ντιζάινερ που έφυγε από τη ζωή το Φεβρουάριο του ίδιου έτους. Η συγκεκριμένη ασπρόμαυρη τουαλέτα αποτελούσε προσωπική επιλογή του McQueen και ήταν σχεδιασμένη αποκλειστικά για την Μπλάνσετ.
apimages
apimages
  • Ο Βρετανός ηθοποιός Μάικλ Κέιν, λίγο μετά τη συνέντευξη τύπου στο Film Festival Palace , κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Καννών στη Γαλλία το Μάιο του 1966, ποζάρει μαζί με νεαρές όμορφες γυναίκες που φορούν παντελόνια με το λογότυπο της ταινίας του «Alfie» στα οπίσθια.
apimages
apimages
  • Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και ο Σον Κόνερι σε στιγμές χαράς στο Φεστιβάλ Καννών του 1999, για την ταινία «Διπλή παγίδα».
apimages
apimages
  • Το παθιασμένο φιλί που έδωσε το 2011 ο Ράιαν Γκόσλινγκ στο Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν, μας έκανε να αναρωτηθούμε τι παραπάνω έχει αυτός από εμάς!
apimages
apimages
  • Στο 44ο Φεστιβάλ Καννών, το Μάιο του 1991, η βασίλισσα της ποπ, Μαντόνα, βρέθηκε στη Γαλλία με αφορμή την ταινία «In Bed with Madonna» και φόρεσε το πιο εντυπωσιακό πανωφόρι ever αφού έμοιαζε πραγματικά με πάπλωμα!
apimages
apimages
  • Νέοι και πανέμορφοι, Κέιτ Μος και Τζόνι Ντεπ, ένα από τα πιο μυθικά ζευγάρια του Χόλιγουντ και της δεκαετίας του ‘90, έδωσαν από κοινού το «παρών» στο Φεστιβάλ Καννών το 1997 και τράβηξαν επάνω τους όλα τα φωτογραφικά φλας.
apimages
apimages
  • Μπορεί το σολάριουμ να αποτελεί μια από τις σύγχρονες λύσεις κάθε γυναίκας για ομοιόμορφα μαυρισμένη επιδερμίδα, όμως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ το είχε ανακαλύψει πολύ πιο πριν από εσάς κι εμάς! Θέλοντας να εντυπωσιάσει με την παρουσία της στο event του 1987 επέλεξε να εμφανιστεί μαυρισμένη αλλά μάλλον ξεχάστηκε και ιδού το αποτέλεσμα.
apimages
apimages
apimages
apimages
  • Για λογαριασμό του ρόλου της στην ταινία V for Vendetta το 2005, η ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν ξύρισε το κεφάλι της και η εμφάνισή της προκάλεσε αίσθηση. Ωστόσο απέδειξε πως μπορεί και τολμάει να υποστηρίξει κάθε κούρεμα που έχει κληθεί να δοκιμάσει.
apimages
apimages
apimages
apimages
  • Η Νταϊάν Κρούγκερ χαρακτηρίζεται για τις εμβληματικές της εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών όμως το 2012 επέλεξε μια τουαλέτα υψηλής ραπτικής του οίκου Dior.
apimages
apimages
  • Αλεκ και Χιλάρια Μπάλντγουιν κέρδισαν το βραβείο του καλύτερου φιλιού στο Φεστιβάλ Καννών του 2013.
apimages
apimages
  • Στο Φεστιβάλ Καννών 2015 η συγκλονιστική Λουπίτα Νιόνγκο εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί ντυμένη ένα πράσινο αέρινο φόρεμα του οίκου Gucci, το οποίο της έδινε τη δυνατότητα να παίζει με το φωτογραφικό φακό και το συνδύασε με κοσμήματα που έφεραν επάνω τους πολλά διαμάντια!