Η Αγγελική Νικολούλη
Η Αγγελική Νικολούλη
16|08|2022 13:15
SHARE
ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Οι δολοφόνοι που «έψαχναν» το θύμα τους στην Αγγελική Νικολούλη


Η Αγγελική Νικολούλη και η εκπομπή της «Φως στο τούνελ» -μία από τις μακροβιότερες στην ελληνική τηλεόραση- συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος στο παιχνίδι της τηλεθέασης και μάλιστα έχουν φτάσει μέχρι το βιβλίο Γκίνες. Ο λόγος είναι απλός: όλοι ξέρουν πως η Νικολούλη θα βρει την άκρη του νήματος, θα φορέσει μια μέρα κάτι κόκκινο, που όπως η ίδια έχει αποκαλύψει στο βιβλίο της, δηλώνει πως ξέρει τον δολοφόνο, και θα ρίξει φως όχι μόνο στο τούνελ, αλλά στις πιο σκοτεινές υποθέσεις.

Η δυναμική και μαχητική της προσωπικότητα ταυτόχρονα φαίνεται πως αποτελεί δέλεαρ ακόμα και για τους ίδιους τους δολοφόνους, οι οποίοι, αν και γνωρίζουν πως κανείς και τίποτα δεν ξέφυγε από την ερευνά της, κατά καιρούς έχουν φτάσει στο πάνελ της, ζητώντας τάχα τη βοήθειά της. Τι τους οδηγεί σε αυτή την κίνηση; Προσπαθούν να παραπλανήσουν το κοινό, πιστεύουν ότι η παρουσία τους θα τους βοηθήσει να θολώσουν τα νερά, ή μήπως ενδόμυχα επιθυμούν να είναι αυτοί που θα παραπλανήσουν μία από τις πιο ικανές ντετέκτιβ της χώρας;

Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικές περιπτώσεις, όπου η Αγγελική ήρθε αντιμέτωπη με τους δολοφόνους μέσα από την εκπομπή της και πώς αποκάλυψε την αλήθεια.

Η άτυχη Κική Κούσογλου

Ο Δάνος Μουρατίδης το 2005 συντετριμμένος πηγαίνει στο «Φως στο τούνελ», αναζητώντας τα ίχνη της συντρόφου του, Κικής Κούσογλου. Κατά τα λεγόμενά του μια μέρα απλώς την πήγε σπίτι της και την επομένη, όταν ξύπνησε, δεν ήταν εκεί. Στην αρχή, ο Μουρατίδης απηύθυνε έκκληση στην εκπομπή, αρνούμενος ο ίδιος να βγει δημοσίως στον αέρα, τελικά όμως η Νικολούλη τον έπεισε να της δώσει μια συνέντευξη. Η δημοσιογράφος με τους συνεργάτες της πήγαν στη Βέροια, όπου και διέμενε. Βλέποντας τις αλλόκοτες αντιδράσεις του, κατάλαβε αμέσως πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Μετά από τέσσερις μήνες, τελικά ο Μουρατίδης ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα που έκανε στις 11 Αυγούστου, υποδεικνύοντας παράλληλα στις αστυνομικές αρχές την τοποθεσία, όπου είχε θάψει την εικοσάχρονη κοπέλα, με τη βοήθεια του ξαδέρφου του. Κατά τη διάρκεια της δίκης, ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη από την οικογένεια της Κικής. Προσπάθησε μάλιστα να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας πως είχε δει ένα μήνυμα από άλλον άνδρα, γεγονός που τον οδήγησε στα άκρα. Περιέγραψε το έγκλημά του ως μια στιγμή έκρηξης, όμως δεν έπεισε το δικαστήριο, που τον καταδίκασε σε ισόβια. Η Νικολούλη είχε καταφέρει μετά από επίμονη έρευνα να βρει ακόμα μια γυναίκα, η οποία επίσης είχε υποφέρει από τη ζήλια του Μουρατίδη, γεγονός που συνέβαλε αποφασιστικά στη λύση της υπόθεσης.

Η πολύκροτη υπόθεση του Κωστή Πολύζου 

Η μητέρα του νεαρού Κωστή Πολύζου, Δέσποινα Κουτσέγκου και ο πατριός του, Χρήστος Ντιός ζητούν τη βοήθεια της Νικολούλη για να εντοπίσουν τα ίχνη του παιδιού, που σύμφωνα με τους ίδιους, εξαφανίστηκε αιφνιδίως ένα βράδυ, που έβρεχε καταρρακτωδώς. Η μητέρα τότε έλεγε πως είχε στείλει το παιδί να επισκευάσει μια χαλασμένη βρύση, ενώ ο ανήλικος αδερφός του δήλωνε, σύμφωνα με τις υποδείξεις της όπως αποδείχτηκε αργότερα, πως ο Κωστής μπήκε σ’ ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσαν άγνωστοι. Η Νικολούλη μετά από επίμονες προσπάθειες εντοπίζει το σώμα του Κωστή, όμως συνειδητοποιεί προς έκπληξή της ότι η μητέρα δεν αντιδρά. Ταυτόχρονα, διαπιστώνει πως η γλώσσα του σώματος του ανηλίκου αδερφού την ώρα της κατάθεσής του κρύβει μερικά μυστικά. Μετά από πέντε χρόνια αποδείχτηκε η ενοχή της μητέρας και του πατριού, που μετέφεραν το πτώμα του Κωστή με ένα φορτηγάκι, το οποίο στη συνέχεια πούλησαν, και έθαψαν το παιδί σε ένα χωράφι που τελικά ήταν στην ιδιοκτησία του Ντιός.

https://www.youtube.com/watch?v=LLaeNHnIB1Y

Η εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, φεύγοντας από τα σφαγεία της Χαλάστρας με το αυτοκίνητο του. Κάμερες ασφαλείας μιας κοντινής επιχείρησης είχαν καταγράψει το αγροτικό του να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ακολουθούσε κανονικά για να επιστρέψει σπίτι του. Μπροστά από τον επιχειρηματία, προπορευόταν ένα άλλο αυτοκίνητο ανοιχτού χρώματος με αναμμένα φώτα. Η έρευνα έδειξε πως το αυτοκίνητο αυτό ανήκε σ΄ έναν έμπορο, με τον οποίο ο Γραικός είχε λίγη ώρα πριν κάποια οικονομική συναλλαγή. Ο τελευταίος δήλωσε πως έβλεπε το αυτοκίνητο να τον ακολουθεί για ώρα μέχρι που το έχασε. Η Αγγελική Νικολούλη όμως δεν πείστηκε από αυτή τη μαρτυρία. Πήγε λοιπόν η ίδια στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε από τον έμπορο να κάνουν μαζί τη διαδρομή εκείνης της μοιραίας μέρας. Η ίδια στη συνέχεια εντόπισε το πτώμα του άτυχου άνδρα, για τον φόνο του οποίου αρχικά οι υποψίες είχαν στραφεί στη σύζυγό του, αλλά τελικά η έρευνά της αποκάλυψε ότι δράστης ήταν ο έμπορος και το κίνητρό του ήταν οι οικονομικές διαφορές.

Η στυγνή δολοφονία του Γιάννη Κυριατζίδη

Μια βραδινή έξοδος με φίλους κατέληξε σε τραγωδία για τον Γιάννη Κυρατζίδη, που δεν επέτρεψε ποτέ σπίτι του. Σύμφωνα με την παρέα του, ο άνδρας εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και μάλιστα οι φίλοι του δήλωναν πρόθυμοι να βοηθήσουν τη Νικολούλη στην έρευνα για τον εντοπισμό του. Οι πληροφορίες της δημοσιογράφου όμως έδειχναν πως τουλάχιστον τρεις εξ αυτών ήξεραν περισσότερα από όσα έλεγαν. Τελικά, ο ένας παραδέχτηκε πως τον δολοφόνησε και τον έριξε σε οικόπεδο, εξαιτίας κάποιων χρημάτων που χάθηκαν. Το θύμα προσπαθούσε να τον πείσει πως τα χρήματα είχαν κλαπεί σε μια διάρρηξη από το σπίτι του, οι εξηγήσεις του όμως δεν τον έπεισαν και έτσι τον σκότωσε με φρικτό τρόπο. Στη συνέχεια, η Ασφάλεια ανακάλυψε ακόμα έναν άνδρα με το ψευδώνυμο «ο παππούς», ο οποίος τελικά τους οδήγησε στα οστά του άτυχου Γιάννη.

 Το ακέφαλο πτώμα της Τζούλι Μαρί Σκάλι

Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος εμφανίζεται στις εκπομπές  της Νικολούλη, αλλά και του Κώστα  Χαρδαβέλλα, αναζητώντας την αγαπημένη του Τζούλι Μαρί Σκάλι, η οποία είχε εξαφανιστεί. Το ακέφαλο πτώμα της βρέθηκε σε ένα έλος, ενώ το κεφάλι της στη θάλασσα. Πέφτοντας συνεχώς σε αντιφάσεις έγειρε τις υποψίες, οπότε γρήγορα ομολόγησε την ενοχή του, υποστηρίζοντας ότι σκότωσε την σύντροφό του από ζήλια, επειδή αρνήθηκε να τον παντρευτεί.

Η  στυγνή δολοφονία του Αχιλλέα Τέντα

Ο έμπορος δερμάτων Αχιλλέας Τέντας δηλώθηκε αγνοούμενος τον Δεκέμβριο του 2011. Η σύζυγός του Μαρία, υποκύπτοντας στις πιέσεις των παιδιών τους, καταφεύγει στην εκπομπή για να βρει τα ίχνη του. Η Τέντα, καταρρακωμένη και με δάκρυα στα μάτια δηλώνει ότι δεν ξέρει τίποτε για την εξαφάνιση στην κάμερα της εκπομπής. Όμως η Νικολούλη προσέχει ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τρέμει κι ένας ήχος από το χαρτί που έσκιζε μέσα στη τσάντα της ακούγεται συνεχώς. Την ίδια νύχτα, η χήρα συναντήθηκε σε ένα μπαζωμένο πηγάδι με τον εραστή της, Νικόλαο Κωτούλα. Σε εκείνο το πηγάδι, που ένας μάρτυρας πρόσεξε πως είχε μπαζωθεί αμέσως μετά από την εξαφάνιση του Τέντα, το παράνομο ζευγάρι είχε ρίξει το πτώμα του. Τη δολοφονία την εκτέλεσε ο Κωτούλας και οι σατανικοί εραστές αναγκάστηκαν να ομολογήσουν λίγες μέρες αργότερα το έγκλημά τους.

Η «μαύρη χήρα» Δήμητρα Βούλγαρη

Στις 8 Δεκεμβρίου 2014, ο Θανάσης Λάμπρου βρίσκεται νεκρός στην αυλή ενός φίλου του. Όλα εκ πρώτης όψεως δείχνουν αυτοκτονία, καθώς ο άνδρας κρατάει στο δεξί του χέρι ένα περίστροφο, που κατά τα φαινόμενα θα έπρεπε να είχε πάρει από το ντουλάπι του φίλου του. Η αδερφή του όμως δεν πιστεύει αυτήν την εκδοχή και πηγαίνει στην εκπομπή. Μαζί της εμφανίζεται και η σύζυγος του Λάμπρου, Δήμητρα Βούλγαρη, η οποία, αν και μπροστά στις κάμερες ικετεύει να βρεθούν οι ένοχοι, στα διαλείμματα συνεχώς ρωτάει τους γύρω πώς τους έχει φανεί η παρουσία της και τα όσα έλεγε. Το άγχος της, αλλά και η περίεργη αντίδρασή της, όταν βρέθηκαν στον τόπο που εντοπίστηκε το πτώμα του συζύγου της κινητοποίησε την Νικολούλη, που έφερε στο φως μια μαρτυρία, κατά την οποία η Βούλγαρη είχε μαχαιρώσει και στο παρελθόν τον σύζυγό της. Τελικά, ξημερώματα της 24ης Ιουλίου, ομολόγησε το έγκλημά της παρουσία εισαγγελέα, αλλά δεν υπέγραψε την κατάθεσή της. Σύμφωνα με την ίδια, δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Λάμπρου, αλλά ο θάνατος προέκυψε από ατύχημα κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής τους, οπότε έστησε το σκηνικό της αυτοκτονίας για να απαλλαγεί από τις υποψίες.

Η αδίστακτη Ταμπακίδη

Η εξαφάνιση του άτυχου επιχειρηματία Θεόδωρου Ταμπακίδη, αποδείχτηκε ένα καλοστημένο έγκλημα, που είχε σχεδιάσει με ακρίβεια η εν διαστάσει σύζυγός του, επειδή εκείνος είχε αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή του με μια άλλη γυναίκα. Η Ταμπακίδη το βράδυ της Τρίτης 29 Απριλίου 2009, όπως αποδείχτηκε, τον πυροβόλησε με καραμπίνα στο σπίτι τους σε απόσταση αναπνοής από τα δυο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία χρησιμοποίησε ως ψευδομάρτυρες. Κατά τη διάρκεια των εκπομπών, η ίδια έβαζε έναν φίλο της να τηλεφωνεί ως Θόδωρος και να δηλώνει πως ήταν καλά και πως βρισκόταν στο εξωτερικό. Τελικά όμως ο εν λόγω φίλος της και συνεργός της, της ομολόγησε πως την είχε βοήθησε να θάψει το σώμα του Ταμπακίδη. Την ώρα της σύλληψής της, η δολοφόνος είχε ραντεβού με την Αγγελική Νικολούλη, η οποία βοήθησε τους αστυνομικούς να την πλησιάσουν, αφού η ίδια βρισκόταν στο σπίτι της αδελφής της και δεν άνοιγε σε κανέναν.

Η διπλή γυναικοκτονία

Η 29χρονη Βαλμπόνα Πέπα, αλβανικής καταγωγής, και η 20χρονη Μάσια-Χόζα Βελόζο Ντι Μενέζις, μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού από τη Βραζιλία, εξαφανίστηκαν από τη Σκάλα Πολυχνίτου Μυτιλήνης, στις 2 Αυγούστου του 2002. Οι συγγενείς τους απευθύνθηκαν στο «Φως στο τούνελ» για να μάθουν τι απέγιναν και ο πρώτος άνθρωπος που θέλησε να μιλήσει για αυτές ήταν ο Στέλιος Φτεριανός, τον οποίο θα συναντούσαν οι δυο γυναίκες στο νησί. Η Νικολούλη πήγε στη Μυτιλήνη για ρεπορτάζ και ανακάλυψε πως ο Φτεριανός, ο οποίος ισχυριζόταν πως απλώς τις είχε μεταφέρει σε ένα ραντεβού τους και μετά έχασε τα ίχνη τους, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών γυναικών. Τελικά, ο άνδρας ομολόγησε πως στραγγάλισε τις δυο άτυχες κοπέλες, γιατί δεν αποδέχονταν τις ερωτικές του προκλήσεις. Τα πτώματα τους όμως δεν βρέθηκαν ποτέ.

SHARE