fbpx «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να μην εξαφανιστούμε» -Τo συγκλονιστικό μήνυμα του σεφ Άρη Βεζενέ στο Instagram | BOVARY
ο Άρης Βεζενές
Το μήνυμα του σεφ στο Instagram
19|03|2020 16:32
SHARE
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

«Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να μην εξαφανιστούμε» -Τo συγκλονιστικό μήνυμα του σεφ Άρη Βεζενέ στο Instagram


Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και της συνεπακόλουθης και απαραίτητης καραντίνας, δεν ήταν και δεν είναι οι ίδιες για όλους.

Πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά εξ’αποστάσεως, αλλά πολυάριθμες μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις είδαν τις δουλειές τους να «παγώνουν» επ’ αόριστον λόγω της κατάστασης.

Διατηρώντας ο ίδιος δύο γνωστά εστιατόρια, το Vezene πίσω από το Χίλτον και την ιαπωνική pub Birdman, ο σεφ Άρης Βεζενές έχει ένα σημαντικό insight στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά εστιατόρια.

Ο αυτοδίδακτος κρεουργός, ανάρτησε μια φωτογραφία ενός burger στο προφίλ του στο Instagram την οποία συνόδευσε με ένα μακροσκελές μήνυμα -έκκληση για συσπείρωση και συλλογική δράση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες εστιατορίων στην Ελλάδα.

«Μπορεί οι περισσότεροι να νομίσετε ότι είναι απλώς μια φωτογραφία με φαγητό και να πατήσετε like γρήγορα, αλλά ελπίζω ότι θα αφιερώσετε 30 δευτερόλεπτα να διαβάσετε αυτό το μήνυμα. Αντιμετωπίζουμε μια απειλή την οποία δεν έχουμε τα εφόδια να την προσπεράσουμε γρήγορα. Μπορεί να έχουμε καταρρεύσει συναισθηματικά και οικονομικά και να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει».

«Διαβάζω αναρτήσεις εστιατορίων σε όλο τον κόσμο και βλέπω ότι προσπαθούν απεγνωσμένα με πρωτοβουλίες να σώσουν την επιχείρησή τους, τους εργαζόμενούς τους και κυρίως τις οικογένειές τους. Αλλά δεν βλέπω σχεδόν τίποτα αντίστοιχο να αναρτάται στη δική μας κοινότητα των ελληνικών εστιατορίων[..]» έγραψε μεταξύ άλλων ο Άρης Βεζενές.

«Βλέπω ανθρώπους στο Instagram να μαγειρεύουν, να τρώνε, να ξοδεύουν χρήματα σε φαγητό λες και όλο αυτό θα τελειώσει ως το Πάσχα [..]. Φίλοι μου, προσδεθείτε γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ιδιοκτήτες εστιατορίων, ας συνασπιστούμε και ας δούμε τι θα κάνουμε πριν να είναι πολύ αργά. Αν το delivery είναι διέξοδος, ας είναι μόνο και μόνο για να κρατήσει τις μηχανές ανοιχτές για το προσωπικό μας, τις οικογένειες και την ελάχιστη ασυτοσυντήρησή μας. Δεν είναι επιχειρηματική ευκαιρία αυτό, αλλά προσφορά στην κοινότητα».

«Οπότε, ναι, ας πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες για τους σωστούς λόγους αλλά χρειαζόμαστε από τους πελάτες μας το πράσινο φως ότι θα μας στηρίξουν, ώστε εμείς, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, να μην εξαφανιστούμε [...] μαζί με όλη την αλυσίδα των προμηθευτών, των αγροτών, των παραγωγών, των εκτροφέων, των ιχθυοπωλών και των οινοπαραγωγών, η σκληρή δουλειά και η οικονομική στήριξη των οποίων μας κρατά λειτουργικούς».

Δείτε την ανάρτησή του.

View this post on Instagram

I rarely open up on social media. I usually employ humor to get me through the day. I am though feeling the urge to open up a bit more. And while most of you think this is just a food pic and u will click Like fairly quick, I am hoping u will spend 30 sec and read this text. We are dealing with a threat that we are not equipped to tackle swiftly. We might have collapsed emotionally and financially and we are not aware of it. I am reading through posts of other restaurants throughout the globe like @canlisrestaurant @atoboynyc to only name a few and I see initiatives that are desperately trying to save their businesses , teams and most importantly families. But I see almost nothing being posted in our own Greek restaurant community and that’s understandable because this new shit everyone is trying to figure out. Others are keeping quite because they feel they lost everything already and they have no clue whats their next step. I am being asked whether we are exploring delivery services on both @vezene and @birdmanathens. I keep watching people on Insta cooking, eating, spending money on food like this shit is about to end by easter and then summer is around just in time. All this while American restaurants are not sure they will be included in the Emergency Relief Fund, we already feel relieved that we are. Friends, buckle up cauz we have a long way to go. Fellow restaurant owners team up and lets figure shit out before its too late for the next day whenever that is. If delivery service is an option, it should be with the sole purpose to keep the engine running for our teams, their families and our bare minimum self preservation. There is no business opportunity here but community service. So yes, we can activate such ideas but for the right reasons and we need our customers to give us the green light that they show support, so we, the small family owned restaurants, don’t disappear with a snap of Thanos’s finger in the Avengers, alongside the entire supply chain of suppliers, farmers, producers, breeders, fishmongers, winemakers whose hard work and financial support has been holding us together. So people: pls get loud! #staysafe

A post shared by Ari Vezené (@arivezene) on





SHARE