fbpx «Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να μην εξαφανιστούμε» -Τo συγκλονιστικό μήνυμα του σεφ Άρη Βεζενέ στο Instagram | BOVARY
ο Άρης Βεζενές
Το μήνυμα του σεφ στο Instagram
19|03|2020 16:32
SHARE
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

«Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να μην εξαφανιστούμε» -Τo συγκλονιστικό μήνυμα του σεφ Άρη Βεζενέ στο Instagram


Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και της συνεπακόλουθης και απαραίτητης καραντίνας, δεν ήταν και δεν είναι οι ίδιες για όλους.

Πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά εξ’αποστάσεως, αλλά πολυάριθμες μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις είδαν τις δουλειές τους να «παγώνουν» επ’ αόριστον λόγω της κατάστασης.

Διατηρώντας ο ίδιος δύο γνωστά εστιατόρια, το Vezene πίσω από το Χίλτον και την ιαπωνική pub Birdman, ο σεφ Άρης Βεζενές έχει ένα σημαντικό insight στις συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά εστιατόρια.

Ο αυτοδίδακτος κρεουργός, ανάρτησε μια φωτογραφία ενός burger στο προφίλ του στο Instagram την οποία συνόδευσε με ένα μακροσκελές μήνυμα -έκκληση για συσπείρωση και συλλογική δράση ανάμεσα στους ιδιοκτήτες εστιατορίων στην Ελλάδα.

«Μπορεί οι περισσότεροι να νομίσετε ότι είναι απλώς μια φωτογραφία με φαγητό και να πατήσετε like γρήγορα, αλλά ελπίζω ότι θα αφιερώσετε 30 δευτερόλεπτα να διαβάσετε αυτό το μήνυμα. Αντιμετωπίζουμε μια απειλή την οποία δεν έχουμε τα εφόδια να την προσπεράσουμε γρήγορα. Μπορεί να έχουμε καταρρεύσει συναισθηματικά και οικονομικά και να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει».

«Διαβάζω αναρτήσεις εστιατορίων σε όλο τον κόσμο και βλέπω ότι προσπαθούν απεγνωσμένα με πρωτοβουλίες να σώσουν την επιχείρησή τους, τους εργαζόμενούς τους και κυρίως τις οικογένειές τους. Αλλά δεν βλέπω σχεδόν τίποτα αντίστοιχο να αναρτάται στη δική μας κοινότητα των ελληνικών εστιατορίων[..]» έγραψε μεταξύ άλλων ο Άρης Βεζενές.

«Βλέπω ανθρώπους στο Instagram να μαγειρεύουν, να τρώνε, να ξοδεύουν χρήματα σε φαγητό λες και όλο αυτό θα τελειώσει ως το Πάσχα [..]. Φίλοι μου, προσδεθείτε γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ιδιοκτήτες εστιατορίων, ας συνασπιστούμε και ας δούμε τι θα κάνουμε πριν να είναι πολύ αργά. Αν το delivery είναι διέξοδος, ας είναι μόνο και μόνο για να κρατήσει τις μηχανές ανοιχτές για το προσωπικό μας, τις οικογένειες και την ελάχιστη ασυτοσυντήρησή μας. Δεν είναι επιχειρηματική ευκαιρία αυτό, αλλά προσφορά στην κοινότητα».

«Οπότε, ναι, ας πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες για τους σωστούς λόγους αλλά χρειαζόμαστε από τους πελάτες μας το πράσινο φως ότι θα μας στηρίξουν, ώστε εμείς, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, να μην εξαφανιστούμε [...] μαζί με όλη την αλυσίδα των προμηθευτών, των αγροτών, των παραγωγών, των εκτροφέων, των ιχθυοπωλών και των οινοπαραγωγών, η σκληρή δουλειά και η οικονομική στήριξη των οποίων μας κρατά λειτουργικούς».

Δείτε την ανάρτησή του.

https://www.instagram.com/p/B95AHdcJKTP/




SHARE