fbpx Γάμοι στην εποχή του κορωνοϊού -Οι τελετές εξ΄αποστάσεως που έγιναν viral στα social media | BOVARY
γυναίκες παντρεύονται στη Νέα Υόρκη
Love in times of corona /Φωτογραφία: Instagram /Wheelsfit
SHARE
MARRIAGE STORY

Γάμοι στην εποχή του κορωνοϊού -Οι τελετές εξ΄αποστάσεως που έγιναν viral στα social media


«Έρωτας στην εποχή του κορονοϊού. Αυστηρά δύο μέτρα απόσταση και φέρτε τα δικά σας ποτήρια αν θέλετε να ευχηθείτε».

Κάπως έτσι ξεκινούσε το email που έλαβαν οι έκπληκτοι φίλοι ενός ζευγαριού στη Νέα Υόρκη. Ο Molly Rosner και ο Paul Anderson επρόκειτο να παντρευτούν στις 10 Μαϊου σε ένα εστιατόριο στο Brooklyn, με 120 καλεσμένους και DJ.

Καθώς ο κορονοϊός άρχισε να καταλαμβάνει την πόλη, με όλο και περισσότερες υπηρεσίες να αδρανοποιούνται και την απαγόρευση μετακινήσεων να μη φαντάζει πια απίθανο σενάριο, το ζευγάρι αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία βασισμένο στη λογική του «τώρα ή ποτέ».

«Παντρευόμαστε ΣΗΜΕΡΑ», έγραφε το email -κατά τύχη δύο μέρες πριν κλείσει το γραφείο αδειών γάμου.

ζευγάρι παντρεύεται στη Νέα Υόρκη εν μέσω κορονοϊού
Φωτό: MollyandPaulwedding

Tην τελετή ανέλαβε τελικά ένας δάσκαλος και φίλος του ζευγαριού (ο οποίος χειροτονήθηκε με μία αίτηση online) και 14 καλεσμένοι έδωσαν το “παρών” κρατώντας σαμπάνιες και λουλούδια.

Λίγα τετράγωνα μακριά, αγχωμένοι πολίτες άδειαζαν τα ράφια των σούπερμάρκετ από αντισηπτικά και χαρτιά υγείας.

ζευγάρι παντρεύεται στη Νέα Υόρκη εν μέσω κορονοϊού
Φωτό: MollyandPaulwedding

Αντί για μήνα του μέλιτος, η Molly και ο Paul θα περνούσαν μαζί την καραντίνα.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο ομαλά για ένα άλλο ζευγάρι, την Reilly Jennings και την Amanda Wheeler. Οι δυο τους θα παντρεύονταν τον Οκτώβρη, αλλά μπροστά στην οικονομική αβεβαιότητα των επόμενων μηνών αποφάσισαν να το επισπεύσουν.

Πήραν την άδεια την ίδια εβδομάδα και ενημέρωσαν τους φίλους τους ότι θα παντρεύονταν το επόμενο πρωί στο δημαρχείο. Μόνο που καθώς βρίσκονταν καθ’ οδόν, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του γραφείου (που το άλλο ζευγάρι πρόλαβε για 2 μέρες).

Επέστρεψαν στο σπίτι απογοητευμένες και ενημέρωσαν τους φίλους τους. Τότε, ανακάλυψαν ότι κάποιος από αυτούς είχε άδεια τελετάρχη. «Μπορείς να μας παντρέψεις μέσα στις επόμενες 24 ώρες; ‘Η καλύτερα, μέσα στην επόμενη μιάμιση ώρα;».

Ο τελετάρχης (φίλος του ζευγαριού και γείτονας) βρισκόταν ήδη σε καραντίνα μαζί με τη γυναίκα του. Η Reilly και η Amanda ολοκλήρωσαν τις δουλειές τους και ετοιμάστηκαν για το γάμο. «Βιντεοσκόπησα μια προπόνηση όπου δείχνω πώς μπορείς να κάνεις άρση βαρών με αντικείμενα που έχεις στο σπίτι, όπως μπουκάλια κρασιού και γλάστρες. Τελείωσα στις 5.30, έκανα ντουζ και φύγαμε», δηλώνει η Amanda στο The Cut.

Oι δυο τους περπάτησαν 10 τετράγωνα και έφτασαν μπροστά από την πολυκατοικία του φιλικού ζευγαριού. Παράλληλα, λίγοι φίλοι τους ήρθαν για την τελετή -ένα ζευγάρι παρακολουθούσε μέσα από το αμάξι.

Ο τελετάρχης και η γυναίκα του άναψαν μερικά κεριά στο παράθυρο, και εκείνος διάβασε στο ζευγάρι ένα απόσπασμα από το «Έρωτας στα χρόνια της Χολέρας» του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές.

Η τελετή διήρκεσε 3 λεπτά, τα οποία ήταν αρκετά για να το αντιληφθούν οι γείτονες, οι οποίοι άνοιξαν τα παράθυρά τους και άρχισαν να χειροκροτούν.

Το φιλικό ζευγάρι από το αυτοκίνητο άνοιξε μια σαμπάνια και τους την έδωσε, ενώ υπέγραψαν το επίσημο χαρτί φορώντας γάντια. Όλοι, εκτός από τις δυο τους, κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας.

«Γυρνώντας στο σπίτι, φάγαμε πίτσα και ήπιαμε σαμπάνια». Όταν ρωτήθηκαν αν θα οργανώσουν κάποια μεγαλύτερη τελετή, όταν όλο αυτό περάσει, η Reilly απάντησε «δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που μπορεί να ξεπεράσει αυτό».

SHARE