Γουίλ Σμιθ αλκοολικός πατέρας
Φωτογραφία: AP Images
ΓΟΥΙΛ ΣΜΙΘ

Ο Γουίλ Σμιθ αποκάλυψε συγκλονιστικές λεπτομέρειες της σχέσης του με τον βίαιο πατέρα του


Ο Γουίλ Σμιθ μίλησε για την σχέση του με τον πατέρα του και τις τραυματικές εμπειρίες οικογενειακές μνήμες από την παιδική του ηλικία.

Σε συνέντευξη του που κυκλοφόρησε εχθές από το περιοδικό People ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα εξομολογητικός και μίλησε για άγνωστες πτυχές της προσωπικής του ζωής. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο πατέρας του ήταν βίαιος και αλκοολικός, που συχνά ξέφευγε και γινόταν επιθετικός απέναντι στην γυναίκα του και τα παιδιά του. Ο Γουίλ μάλιστα θυμάται πως κάποια στιγμή σκέφτηκε να σπρώξει τον πατέρα του από τις σκάλες ως αντίποινα για τα όλα αυτά τα χρόνια «πόνου, θυμού και αγανάκτησης».

Ο γνωστός ηθοποιός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φιλαδέλφεια, είπε : «Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός αλλά ήταν νηφάλιος σε κάθε μου πρεμιέρα, άκουγε κάθε δίσκο, ερχόταν σε κάθε μου στούντιο. Η ίδια έντονη τελειομανία που τρομοκρατούσε την οικογένεια του, έβαζε κάθε βράδυ φαγητό στο τραπέζι».

«Όταν ήμουν εννιά ετών είδα τον πατέρα μου να χτυπά την μαμά μου στο πλάι του κεφαλιού της τόσο δυνατά, που εκείνη κατέρρευσε. Την είδα να φτύνει αίμα» δήλωσε , περιγράφοντας μια αδιανόητη σκηνή ενδοοικογενειακής βίας. «Εκείνη η στιγμή σε αυτό το δωμάτιο καθόρισε το ποιος είμαι, πιο πολύ από κάθε άλλη στιγμή της ζωής μου. Μέσα σε όλα όσα κατάφερα έκτοτε, τα βραβεία και τις διακρίσεις, υπήρχε πάντα μια συγνώμη προς τη μητέρα μου, για το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα δεν έκανα τίποτα. Για το ότι απέτυχα να σταθώ απέναντι στον πατέρα μου, για το ότι υπήρξα δειλός».

Φωτογραφία: Shutterstock

«Ένα βράδυ, καθώς τον πήγαινα από το δωμάτιό του στο μπάνιο, έκανα μια σκοτεινή σκέψη. Ο διάδρομος ανάμεσα στα δύο δωμάτια περνούσε από την κορυφή της σκάλας. Ως παιδί πάντα έλεγα μέσα μου ότι θα εκδικηθώ για τη μητέρα μου, ότι όταν θα ήμουν αρκετά μεγάλος, δυνατός, όταν δεν θα ήμουν πια δειλός, ότι θα τον σκότωνα. Σταμάτησα στην κορυφή της σκάλας. Θα μπορούσα να τον πετάξω κάτω και να τελειώνω. Κούνησα, όμως, το κεφάλι μου και συνέχισα για το μπάνιο» εξομολογήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Ο πατέρας του Γουίλ Σμιθ πέθανε το 2016 σε ηλικία 76 ετών από καρκίνο. «Στο τέλος δεν έχει σημασία το πως σε αγάπησαν οι άνθρωποι. Θα μπορέσεις να κερδίσεις το χαμόγελο μόνο με βάση το πόσο καλά τους αγάπησες εσύ» λέει ο ίδιος ο Γουίλ δείχνοντας πως η συγχώρεση είναι ο μόνος δρόμος για να προχωρήσεις.

SHARE