Ο Δημήτρης Χορν

Ο Δημήτρης Χορν σε παιδική ηλικία -Όταν έπαιζε με την Κυβέλη στο θέατρο

Ο Δημήτρης Χορν ήταν ένας από τους κορυφαίους ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου, γεμάτος λάμψη. Ένας ηθοποιός ο οποίος σε ολόκληρη την πορεία της ζωής του, κέρδισε την εκτίμηση του κοινού αλλά και τις καρδιές πολλών θαυμαστών και θαυμαστριών του.

Στο σανίδι αλλά και στη μεγάλη οθόνη μάς χάρισε μεγάλες στιγμές ενώ άφησε μια παρακαταθήκη στους ηθοποιούς των επόμενων γενεών.

Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1921 και έκτοτε το αστέρι του έμελλε να διαγράψει λαμπρή πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Βασιλικού Θεάτρου, γνωστή σήμερα και ως Εθνικό και το ντεμπούτο του έκανε το 1940 στην οπερέτα «Η Νυχτερίδα» του Στράους.

Αν και το ευρύ κοινό γνωρίζει σαν αφετηρία της καριέρας του την παραπάνω οπερέτα, στο φως της δημοσιότητας έφερε ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης μια σπάνια φωτογραφία του Δημήτρη Χορν από τα μέσα της δεκαετίας του ‘20.

Η φωτογραφία απαθανατίζει τον ηθοποιό στην παιδική του ηλικία στα μέσα της δεκαετίας του ‘20, όπου και ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι, στο πλευρό της νονάς του Κυβέλης, στην παράσταση «Νόρα» του Ίψεν. Ο ρόλος που ενσαρκώνει; Έναν από τους γιους της ηρωίδας.

instagram/@arisloupasis

Ακολούθησαν μεγάλες παραστάσεις, όπως «Η κυρία με τις καμέλιες», «Ο βροχοποιός», «Νυφικό Κρεβάτι» και πολλές ακόμη που άφησαν ιστορία, η εμφάνισή του στην παράσταση «Νόρα», όμως, ήταν αυτή που έμελλε να τον μυήσει στον λαμπερό αυτό κόσμο της υποκριτικής τέχνης.