Μαίρη Χρονοπούλου νύφη
Μαίρη Χρονοπούλου /Φωτογραφία: Wikipedia
14|11|2021 09:11
SHARE
FLASHBACK

Η Μαίρη Χρονοπούλου πανέμορφη, ντυμένη νύφη- Το σπάνιο click από τον γάμο της στα 70s


H Μαίρη Χρονοπούλου είναι μια από τις πιο αγαπημένες μας σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, υπήρξε μια γυναίκα δυναμική και ασυμβίβαστη, που πορεύτηκε στην ζωή με τον δικό της τρόπο, χωρίς στεγανά και στερεότυπα. Αυτό το πληθωρικό ταμπεραμέντο που είχε αποτυπωνόταν και στην μεγάλη οθόνη, αφού η ίδια ταυτίστηκε με την μοιραία γυναίκα, που διαλέγει τους άνδρες και δεν την διαλέγουν, ένα γεγονός από μόνο του ανατρεπτικό για τα δεδομένα της εποχής.

Στις ταινίες της την θαυμάσαμε επίσης και για την υπέροχη φωνή της, αφού έχει τραγουδήσει με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, όπως ο αείμνηστος Τόλης Βοσκόπουλος, καθώς πολλές φορές υποδύθηκε και την τραγουδίστρια.

Τα τελευταία χρόνια η μεγάλη ηθοποιός ταλαιπωρείται από θέματα υγείας, παραμένει ωστόσο πάντοτε λαμπερή, και σίγουρα ξεχωριστή. Φέτος, μάλιστα την είδαμε σε μια πρώτη συνέντευξη μετά από χρόνια, στην κρατική τηλεόραση, ενώ αναμένεται να εμφανιστεί και στην θεατρική σκηνή μετά από 20 σχεδόν χρόνια στην παράσταση «Η Αυλή Των Θαυμάτων».

Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης μοιράστηκε μαζί μας ένα σπάνιο στιγμιότυπο από την ζωή της, σε μια άκρως προσωπική στιγμή, τον γάμο της με τον τότε δήμαρχο Σπάτων, Δήμο Μπότσαρη. Βλέπουμε την ασπρόμαυρη φωτογραφία από το 1975, με την Μαίρη Χρονοπούλου νύφη στο πλευρό του αγαπημένου της, με ένα υπέροχο νυφικό στο στιλ της εποχής, από όσο μπορούμε να διακρίνουμε.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος ο κύριος Λουπάσης, ήταν τόσο το πλήθος του κόσμου (πάνω από 8.000) για να να δει από κοντά νύφη την υπέροχη ηθοποιό, που η Rolls Royce που την μετέφερε με οδηγό τον φίλο της Σταύρο Παράβα δυσκολεύτηκε πολύ να φτάσει μέχρι την Εκκλησία. Έναν χρόνο αργότερα το ζευγάρι τράβηξε δυστυχώς χωριστούς δρόμους.

SHARE