μπίλι πόρτερ εξώφυλλο χάρι στάιλς
Φωτογραφία: AP Images
ΜΠΙΛΙ ΠΟΡΤΕΡ

Ο Μπίλι Πόρτερ κατακεραυνώνει το περίφημο εξώφυλλο του Χάρι Στάιλς με φόρεμα στη Vogue


Ο Μπίλι Πόρτερμίλησε για το ιστορικό, πλέον, εξώφυλλο του Χάρι Στάιλς στη Vogue, όπου και πόζαρε με ένα mix and match γυναικείων και ανδρικών ρούχων.

Στο εξώφυλλο, που κυκλοφόρησε σχεδόν ένα χρόνο πριν για την Αμερικάνικη Vogue, ο Βρετανός τραγουδιστής φωτογραφήθηκε με μια σειρά από maxi φούστες, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον σύγχρονο άνδρα. Ωστόσο, αυτός ακριβώς ο συμβολισμός ήταν, που έκανε τον ηθοποιό και τραγουδιστή Μπίλι Πόρτερ να αντιδράσει έντονα, θεωρώντας πως επέλεξαν το λάθος άτομο, την λάθος στιγμή.

Σε συνέντευξη του στη βρετανική Sunday Times ο 52χρονος Πόρτερ έκανε σχετικές δηλώσεις, όπου λίγο-πολύ είπε πως θεωρεί ότι ένας λευκός, straight άνδρας δεν μπορεί να γίνει ο εκπρόσωπος των gender fluid ενδυματολογικών επιλογών. «Νιώθω ότι η βιομηχανία της μόδας με αποδέχθηκε, επειδή απλώς πρέπει να το κάνει. Εγώ δημιούργησα αυτήν την συζήτηση για τη non binary μόδα, αλλά η Vogue ακόμη βάζει τον Χάρι Στάιλς, ένα λευκό, ετεροφυλόφιλο άνδρα με φόρεμα στο εξώφυλλό της για πρώτη φορά» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

«Εγώ άλλαξα όλο το παιχνίδι... Και δεν είναι εγωισμός, αλλά γεγονός. Ήμουν ο πρώτος που το έκανε και τώρα το κάνουν όλοι» είπε, αναφερόμενος φυσικά στις iconic red carpet εμφανίσεις του.

Ήταν πράγματι εκείνος που έφτασε στο κόκκινο χαλί των Oscars με το μαύρο βελούδινο tuxedo του, το οποίο κατέληγε σε μια εντυπωσιακή φούστα, το 2019, αφήνοντας άφωνους κοινό και κριτικούς μόδας. «Έπρεπε να παλέψω όλη μου τη ζωή, για να βρω τη θέση που θα μου επιτρέπει να φορέσω φόρεμα στα Oscars. Το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Χάρι Στάιλς ήταν να είναι λευκός και straight».

«Δεν κατηγορώ τον Χάρι Στάιλς, αλλά... Εκείνος δεν νοιάζεται, το κάνει επειδή αυτό είναι που πρέπει να κάνει. Για μένα αυτό είναι πολιτική. Είναι η ζωή μου» δήλωσε με έμφαση, δίνοντας το στίγμα του προσωπικού του αγώνα και το κόστος που είχε στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

Ο Μπίλι Πόρτερ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω της σειράς του Netflix, «Pose», μέσω της οποίας κέρδισε και ένα Emmy το 2019 για τον ρόλο του ως MC Pray Tell.

SHARE