William Conrad
Φωτογραφία/Instagram
08|04|2024 13:31
SHARE
STAY AT HOME

Άνδρας στο σπίτι, γυναίκα στη δουλειά -Ο 25χρονος που ασχολείται με τα οικιακά περιγράφει την καθημερινότητά του


Ο William Conrad έχει αποφασίσει τα τελευταία τρία χρόνια να μένει σπίτι και να φροντίζει την κοπέλα του.

Ο 25χρονος σταμάτησε να δουλεύει και ξεκίνησε να ασχολείται με το σπίτι. Ο ίδιος μαγειρεύει, καθαρίζει και κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού ενώ η κοπέλα του εργάζεται.

Όπως λέει ο ίδιος στo businessinsider.com, η κοπέλα του η Levi έχει έναν ιδιαίτερα ενεργό λογαριασμό στο Instagram και κερδίζει πολλά χρήματα, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα του σπιτιού. Η ίδια εργάζεται από το σπίτι και ο 25χρονος κάνει το 90% των οικιακών εργασιών.

«Η δυναμική μας ανατρέπει σε μεγάλο βαθμό τον κοινωνικό κανόνα, αλλά λειτουργεί για εμάς και μας αρέσει, δεν ήμουν ποτέ τόσο χαρούμενος», δήλωσε ο ίδιος.

«Μια τυπική μέρα ξυπνάω λίγο νωρίτερα από την Levi για να μας ετοιμάσω τους καφέδες μας. Στη συνέχεια, θα κάνει κάποιες δουλειές ενώ εγώ είτε ετοιμάζω φαγητό είτε κάνω άλλες δουλειές του σπιτιού. Αν δεν είμαστε έτοιμοι να φάμε, μπορεί να κάνω κάποια δουλειά στον υπολογιστή μαζί της. Δεδομένου ότι εργάζεται από το σπίτι, περνάμε σχεδόν κάθε λεπτό της ημέρας μαζί, κάτι που μου αρέσει γιατί είναι η καλύτερή μου φίλη πριν από οτιδήποτε άλλο.

Ζούμε μια πολύ κοινή ζωή, και αυτό ισχύει και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα χρήματα, έχουμε έναν κοινό λογαριασμό. Βοηθάω στα λογιστικά της επιχείρησης και στις δουλειές του σπιτιού.

Το να φροντίζω το σπίτι μου επιτρέπει να κάνω αυτό που αγαπώ. Η Levi και εγώ γνωριστήκαμε στο Hinge πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν ζούσαμε σε διαφορετικές πόλεις. Ζούσα στο Τορόντο, κοντά στο σημείο που μεγάλωσα, ενώ εκείνη ήταν στην Αλμπέρτα. Αρχίσαμε να μιλάμε στο διαδίκτυο και ξέραμε ότι έπρεπε να συναντηθούμε από κοντά, έτσι ήρθε να με δει στο Τορόντο.

Το πρώτο μας ραντεβού ήταν μια εβδομάδα και μείναμε σε Airbnb. Λίγο μετά, μετακομίσαμε μαζί στο Οντάριο, και από τότε είμαστε μαζί.

Μεγαλώνοντας, δεν είχα έντονη αίσθηση του τι ήθελα να κάνω, αλλά ήξερα ότι δεν ήθελα να κάθομαι σε ένα γραφείο όλη μέρα κοιτάζοντας μια οθόνη. Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ πράγματα και να δουλεύω με τα χέρια μου. Αλλά κατέληξα να σπουδάσω επιστήμη υπολογιστών στο κολέγιο και μετά βρήκα δουλειά σε μια startup τεχνολογίας.

Όταν γνώρισα την Levi, έκανα διάφορες εδώ κι εκεί, και λίγο στον τομέα της τεχνολογίας. Εκείνη ήταν και είναι ακόμη δημιουργός περιεχομένου και χρειαζόταν βοήθεια για τη διαχείριση της επιχείρησής της στο διαδίκτυο. Έτσι σκέφτηκε ότι θα ήμουν η τέλεια εφαρμογή και με ρώτησε αν θα δούλευα για εκείνη. Έτσι παράτησα τη δουλειά μου και έγινα εγώ αυτός που μένω στο σπίτι.

Ήταν μια ευκαιρία που μου ταίριαζε καλύτερα, νομίζω, μακροπρόθεσμα. Μου άρεσε και η μαγειρική και το ράψιμο πριν καν γνωρίσω την Levi, και αυτό σήμαινε ότι μπορούσα να επικεντρωθώ σε αυτά τα ενδιαφέροντα περισσότερο και να βελτιώσω τις δεξιότητές μου.

Δεν σκοπεύω να επιστρέψω στο 9-5 και θα το έκανα μόνο εάν οι διαδικτυακές μας επιχειρήσεις σταματήσουν να λειτουργούν.

Άρχισα να δημοσιεύω στο διαδίκτυο για να δείξω στον κόσμο έναν πιο ήπιο τύπο αρρενωπότητας. Τον Αύγουστο του 2022, άρχισα να δημοσιεύω αποσπάσματα της ζωής μου στο TikTok. Τα βίντεό μου παρουσιάζουν κυρίως τα γεύματα που μαγειρεύω και άλλα που κάνω δουλειές. Είμαι ήπιος και ευγενικός, και τα σχόλια από το κυρίως γυναικείο κοινό μου ήταν θετικά. Αυτά είναι όλα τα πράγματα που κάνω ούτως ή άλλως, αλλά ήταν ιδέα της Levi να τα μοιραστεί με τον κόσμο.

Ήταν περίπου την εποχή που ο Andrew Tate , ο αντιφεμινιστής influencer, ήταν πολύ δημοφιλής και υπήρχε ένας υπερκορεσμός τοξικής αρρενωπότητας στο διαδίκτυο. Είδαμε αυτή την ανάγκη και μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε έναν ευγενικό, στοργικό άνθρωπο στο internet. Ένα πράγμα για το οποίο είμαι πολύ περήφανος είναι να δείξω τη δυαδικότητα που μπορεί να έχει ένας άντρας. Έχω και γυναικεία και αντρικά χαρακτηριστικά, αλλά είμαι ακόμα άντρας.

Μεγάλωσα σε ένα πολύ φροντισμένο νοικοκυριό όπου δούλευαν και οι δύο γονείς μου και μοίραζαν ομοιόμορφα τις οικιακές εργασίες. Όλοι συνέβαλαν στο νοικοκυριό και το φύλο δεν συνδέθηκε ποτέ με έναν συγκεκριμένο ρόλο, οπότε το να ζω με αυτόν τον τρόπο δεν επηρέασε ποτέ την αίσθηση του ανδρισμού μου.

Πολλές γυναίκες αναζητούν έναν άντρα που θα τους μαγειρέψει ένα ωραίο γεύμα και θα είναι ευγενικός, αλλά ίσως δεν είναι αρκετοί άντρες που εκτιμούν αυτά τα πράγματα.

Νομίζω ότι η τοξική αρρενωπότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δίνει στους νέους άντρες και αγόρια μια λάθος προοπτική για το τι θέλουν οι γυναίκες. Ελπίζω να εμπνεύσω άλλους άνδρες να αναδείξουν περισσότερο τα γυναικεία χαρακτηριστικά τους χωρίς να νιώθουν ότι αυτό είναι κάτι που απειλεί τον ανδρισμό τους».

SHARE