Οι 4 τσάντες που θα βλέπετε παντού αυτή τη σεζόν
Τα αξεσουάρ παίζουν θεμελιώδη ρόλο σε κάθε εμφάνιση και φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι οι τσάντες σηματοδοτούν την επικράτειά τους: με κρόσσια στο πιο αγνό boho στυλ, με λουλούδια σε όλες τις εκδοχές τους και κεντήματα, μακρόστενες - το μοντέλο east-west είναι η τελευταία τάση - και η BBB για όσες δεν παραιτούνται από το να κουβαλούν τα πάντα πάνω τους.
Υπάρχουν σχεδιαστές που, λόγω της ιστορίας του brand για το οποίο σχεδιάζουν, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις τσάντες, όπως η Bottega Veneta – γνωστή από τις απαρχές της για τις πολυτελείς δερμάτινες τσάντες από πλεκτό δέρμα -, η Prada ή η Coach.
Από όλες τις τάσεις που είδαμε στις επιδείξεις μόδας, επιλέξαμε αυτές τις τέσσερις.
Για την boho εμφάνισή σας, μια τσάντα με κρόσσια
Περισσότερο ή λιγότερο σοφιστικέ αλλά πάντα με κρόσσια, οι boho τσάντες φέτος την άνοιξη-καλοκαίρι έχουν κρόσσια, τόσο σε δερμάτινα μοντέλα όπως του Fendi, με γούρια που κρέμονται από αυτά - επίσης μια σούπερ μοντέρνα λεπτομέρεια -, σε σουέτ με τρουκς όπως είδαμε στην Isabel Marant, χίπικη και πιο καλοκαιρινή με κρόσσια σε ψάθινες τσάντες όπως του Zimmermann.

Μεγάλη δερμάτινη τσάντα με κρόσσια, ελαφριά αλλά μεγάλης χωρητικότητας, μοντέλο Bucket Fringes, διαθέσιμο σε 7 διαφορετικά χρώματα, από την Mercules (291 ευρώ).

Δερμάτινη τσάντα από καφέ δέρμα με κρόσσια, λουράκι χειρός και λουράκι ώμου από την BA&SH (370 ευρώ).

Μεσαία δερμάτινη τσάντα χειρός με κρόσσια από την Mango (55,99 ευρώ).

Τσάντες με λουλούδια
Αν στις επιδείξεις μόδας είδαμε ότι ο βασιλιάς των prints της άνοιξης είναι το λουλούδι, συμβαίνει το ίδιο και με τις τσάντες. Η Bottega Veneta συνοδεύει τις δερμάτινες τσάντες της με πλεκτά λουλούδια, στην Carolina Herrera οι τσάντες για πάρτι είναι φτιαγμένες από λουλούδια και σε σχήμα λουλουδιού και στον Alexander McQueen ένα δερμάτινο τριαντάφυλλο φαίνεται να κρέμεται από μια από τις λαβές δίνοντας χρώμα σε μια λευκή τσάντα με ρετρό ύφος.

Τσάντα με κέντημα λουλουδιών από τα Zara (35,95 ευρώ)

Τσάντα με λουλούδια, μοντέλο Silvi floral της Laia Alen (95 ευρώ).
Μίνι τσάντα με μικρά κεντημένα λουλούδια από τη Sézane (155 ευρώ).

Οριζόντια, οι τσάντες ανατολή-δύση
Πάνω που νομίζαμε ότι τα πάντα είχαν εφευρεθεί, εμφανίζονται νέες τάσεις ή τουλάχιστον νέα ονόματα για να τις χαρακτηρίσουν. Οι τσάντες που πραγματικά αποτέλεσαν έκπληξη αυτή τη σεζόν είναι οι τσάντες ανατολής-δύσης, δηλαδή οι τσάντες που πηγαίνουν από την ανατολή στη δύση σηματοδοτώντας μια σαφή γραμμή στον ορίζοντα επιμήκεις και με διπλές λαβές τις περισσότερες φορές. Τόσο οι premium όσο και οι low cost μάρκες τις περιλαμβάνουν ήδη στις επιτυχίες τους.

Δερμάτινη τσάντα Toranda σε μπορντό, διαθέσιμη σε άλλα τρία χρώματα, από την Mimique (219,90 ευρώ).

Σοκολατί καφέ μακρόστενη τσάντα Citybag με αγκράφες από τη Zara (35,95 ευρώ).

Κόκκινη δερμάτινη επιμήκης τσάντα με διπλό χερούλι από την Rouje Paris (350 ευρώ).

BBB (big brown bag): η μεγάλη καφέ τσάντα
Αν θέλετε μια λειτουργική, μεγάλη και καφέ τσάντα, είστε τυχεροί γιατί η τάση είναι ξεκάθαρη: BBB ή big brown bag. Στην Johanna Ortiz υπάρχουν δύο τάσεις στην ίδια τσάντα, αυτή με τα κρόσσια και αυτή για την οποία μιλάμε τώρα. Στην Coach, η BBB είναι μια τσάντα με στόμιο και στη Stella McCartney έχει σχεδόν το μέγεθος μιας ταξιδιωτικής τσάντας.
Δερμάτινη τσάντα ψώνια με πλεκτό δέρμα από την Parfois (99,99 ευρώ).

Μεγάλη δερμάτινη τσάντα shopper σε καφέ σοκολατί χρώμα με διπλό χερούλι και μαγνητικό κλείσιμο από την Mango (89,99 ευρώ)

Μάξι τσάντα από δέρμα νάπα σε καφέ σοκολατί χρώμα με διπλό χερούλι και μεγάλη χωρητικότητα, διαθέσιμη σε δύο άλλα χρώματα και διαστάσεων 30 x 30 x 26 εκατοστά, από την Massimo Dutti (299 ευρώ)
