Πολίνα Πορίζκοβα
Πολίνα Πορίζκοβα/Φωτογραφία: Paulina Porizkova/instagram
ΠΟΛΙΝΑ ΠΟΡΙΖΚΟΒΑ

«Η κρυφή ομορφιά δεν γερνάει» -Η 57χρονη Πολίνα Πορίζκοβα ποζάρει γυμνή και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα


Η Πολίνα Πορίζκοβα έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες μέσω του προφίλ της στο Instagram.

Η Πολίνα Πορίζκοβα είναι μία από τις γυναίκες, που έχοντας καταπλήξει τον χώρο της μόδας στο παρελθόν (τη δεκαετία του '80), πρωτοστατεί σήμερα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο instagram και εμπνέει χιλιάδες ακόμη γυναίκες παγκοσμίως, μιλώντας για την πραγματική ομορφιά της ωριμότητας που πρέπει τελικά η κοινωνία να αποδεχτεί και να αγκαλιάσει.

Ποζάροντας ολόγυμνη στα 57 της, η Πολίνα Πορίζκοβα γράφει στο Instagram για την ομορφιά και τον χρόνο που περνάει. Παρομοιάζει την εξωτερική ομορφιά με ένα φόρεμα από παγιέτες, το οποίο κρατάει στη φωτογραφία της και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η μυστική ομορφιά. Όταν θεωρείσαι «όμορφη» χάρη στα κοινωνικά πρότυπα, το εξωτερικό σου κέλυφος γιορτάζεται. Έχεις το προνόμιο της ομορφιάς μέχρι να γεράσεις. Αυτή η ομορφιά είναι λαμπερή και φανταχτερή, όπως ένα φόρεμα με παγιέτες. Αμέσως τραβάει την προσοχή. Όμως, είναι ελάχιστα άνετο, ενώ οι παγιέτες θα τριφτούν και τελικά θα πέσουν».

Το γνωστό μοντέλο συνεχίζει στην ανάρτησή της και αυτή την φορά μιλάει για την εσωτερική ομορφιά: «Αυτή η ομορφιά λειτουργεί διαφορετικά. Είναι σαν ένα φόρεμα φτιαγμένο από ποιοτικό ύφασμα και προσεγμένη ραφή και θα κρατήσει για πάντα. Είμαστε όλοι αυτό το ρούχο, το ρούχο της προσεγμένης και μοναδικής κατασκευής. Είναι αυτό που οι περισσότεροι αποκαλούν εσωτερική ομορφιά ή εσωτερικό φως. Αλλά αυτό που με γοητεύει σε αυτό είναι ότι μόλις το δεις, κυριολεκτικά φωτίζει το άτομο και εξωτερικά.

«Η εσωτερική ομορφιά δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα, γιατί ποτέ δεν ήταν πραγματικά της μόδας. Είναι διαχρονική. Η μυστική ομορφιά δεν γερνάει. Γίνεται καλύτερη όσο περισσότερο την φοράς» κατέληξε η Πολίνα Πορίζκοβα.

«Η κρυφή ομορφιά δεν γερνάει» -Η 57χρονη Πολίνα Πορίζκοβα ποζάρει γυμνή και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα

Η Πολίνα Πορίζκοβα τη δεκαετία του ‘80 υπήρξε ένα από τα πιο γοητευτικά και επιτυχημένα μοντέλα. Το όνομά της έχει συνδεθεί με την απόλυτη ομορφιά και η ίδια κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως «η βασίλισσα του μόντελινγκ». Ήταν ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα, εξώφυλλο στο Sports Illustrated Swimsuit Issue το 1984 και το πρόσωπο της Estee Lauder το 1989.

Σήμερα, διατηρεί ένα προφίλ στα social media στο οποίο δημοσιεύει φωτογραφίες με μαγιό -και όχι μόνο- ώστε να «πολεμήσει» τον ηλικιακό ρατσισμό, ενώ εμπνέει παράλληλα χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως

SHARE