Θα βελτιώσεις την αυτοεκτίμησή σου
Θα βελτιώσεις την αυτοεκτίμησή σου/Φωτογραφία: Karolina Grabowska/Pexels
ΕΥΕΞΙΑ

8+8+8: Ο απλός κανόνας για να σου δώσει ενέργεια και αυτοπεποίθηση μέσα στην ημέρα


Για πολλούς το πρωινό ξύπνημα είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς αισθάνονται ότι έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο και ξεκούραση. 

Η αλήθεια είναι το πώς ξεκινάς τη μέρα σου, καθορίζει την πορεία ολόκληρου του 24ωρου. Αν ξεκινήσουμε την ημέρα μας νιώθοντας κούραση και έλλειψη ενέργειας, είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα και να είμαστε παραγωγικοί στην εργασία μας.

Οι έντονοι ρυθμοί της ζωής, οι πολλές υποχρεώσεις και όλα όσα πρέπει να φέρουμε εις πέρας μέσα σε μια ημέρα, έχει ως αποτέλεσμα να μην κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας και να έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Τις περισσότερες φορές μπαίνουμε στην παγίδα του «άστο γι' αύριο».

Τα καλά νέα είναι πώς υπάρχει ένας κανόνας που μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να είσαι πιο παραγωγική στην δουλειά σου και να νιώθεις περισσότερη ενέργεια και αυτοπεποίθηση μέσα στην ημέρα. Αυτός ο κανόνας θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σου και θα σε βοηθήσει να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου και γενικώς να είσαι πιο χαρούμενη.

8+8+8: Ο απλός κανόνας για να σου δώσει ενέργεια και αυτοπεποίθηση μέσα στην ημέρα

Ο κανόνας των 8+8+8 που προτείνουν οι ειδικοί ψυχικής υγείας εγγυάται ότι θα νιώθεις πιο όμορφα, πιο παραγωγική και με περισσότερη αυτοεκτίμηση στην καθημερινότητά σου. Ουσιαστικά αυτός ο κανόνας χωρίζει ένα 24ωρο σε τρία ισόποσα τμήματα.

Φωτογραφία: Andrea Piacquadio/Pexels

Η τεχνική αυτή χωρίζει τις 24 ώρες της ημέρας σε τρία οκτάωρα: 8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ελεύθερου χρόνου και 8 ώρες ύπνου. Σκοπός της είναι να μπορέσουμε να βρούμε μια ισορροπία στη ζωή μας και να μην παραμελούμε τον εαυτό μας.

Για καλύτερη ψυχική υγεία, μελέτες έχουν δείξει ότι αρκούν μόλις 8 ώρες εργασίας κάθε μέρα, 8 ώρες ύπνου και 8 ώρες ελεύθερου χρόνου για να δούμε τους φίλους μας, να κάνουμε γυμναστική και ό,τι άλλο μάς αρέσει. Μην ξεχνάμε ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την ευεξία μας, όπως και ο προσωπικός ελεύθερος χρόνος για να κάνουμε όσα μας ευχαριστούν και μάς ανεβάζουν την διάθεση.

SHARE