βιβλίο σε βιβλιοθήκη
Φωτογραφία: Ada Community Library
02|02|2022 13:38
SHARE
TRUE STORY

Ένας 8χρονος έκρυψε το χειρόγραφο βιβλίο του σε βιβλιοθήκη -Τώρα έχει μια τεράστια λίστα αναμονής


Μια πραγματική ιστορία που μοιάζει να ξεπήδησε από τις σελίδες βιβλίου (ενώ αφορά πράγματι ένα βιβλίο) έλαβε χώρα στην πόλη Μπόιζι, στο Αϊντάχο των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια του περασμένου Δεκέμβρη, ο 8χρονος Ντίλον Χέλμπινγκ έγραψε μόνος του, σε ένα κόκκινο δερμάτινο τετράδιο, μια ιστορία 81 σελίδων την οποία διάνθισε με δικές του ζωγραφιές.

Η ιστορία του, με τίτλο «The Adventures of Dillon Helbig’s Crismis» περιέγραφε ένα φανταστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο, στο πρώτο Thanksgiving και τον Βόρειο Πόλο που ξεκινά όταν ο Ντίλον τοποθετεί ένα αστέρι που εκρήγνυται στην κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Ο Ντίλον αποφάσισε ότι ήθελε να μοιραστεί την ιστορία του και με άλλους και έτσι κατέστρωσε το σχέδιό του.

Σε μια επίσκεψη με τη γιαγιά του στη βιβλιοθήκη του Μπόιζι, ο ίδιος ξέφυγε από τα βλέμματα των βιβλιοθηκονόμων και τοποθέτησε το βιβλίο σε ένα ράφι με παιδικά εικονογραφημένα βιβλία.

Φυσικά, κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε.

Το ίδιο βράδυ, ο Ντίλον εξομολογήθηκε την πράξη του στη μητέρα του, αλλά όταν οι δυο τους επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη δύο μέρες αργότερα προκειμένου να το πάρουν πίσω, ανακάλυψαν ότι το βιβλίο έλειπε από το ράφι.

Η μητέρα του, Σούζαν Ντίλον, τηλεφώνησε στη βιβλιοθήκη για να ρωτήσει αν είχαν συλλέξει το βιβλίο στα απολεσθέντα, ώστε να το παραλάβουν.

Όμως το βιβλίο είχε μια διαφορετική τύχη -ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης Άλεξ Χάρτμαν το ανακάλυψε μαζί με άλλους υπαλλήλους, το πήρε στο σπίτι του και το διάβασε με τον 6χρονο γιο του, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν ένα από τα πιο αστεία βιβλία που έχει διαβάσει.

«Ο Dillon είναι ένα γενναιόδωρο παιδί, με αυτοπεποίθηση. Ήθελε απλώς να μοιραστεί την ιστορία του», είπε ο Χάρτμαν.

Ο ίδιος, μαζί με το προσωπικό της βιβλιοθήκης που διάβασε το βιβλίο, αποφάσισαν ότι, αν και ερασιτεχνικό, πληρούσε όλα τα κριτήρια για να συμπεριληφθεί στη μόνιμη συλλογή της βιβλιοθήκης.

Έτσι, ζήτησαν την άδεια από τους γονείς του Ντίλον, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν, και το βιβλίο καταχωρήθηκε επίσημα -πλέον έχει μια τεράστια λίστα αναμονής από ανθρώπους που θέλουν να το διαβάσουν.

Μάλιστα, η βιβλιοθήκη του απένειμε το αυτοσχέδιο βραβείο Best Young Novelist, που δημιούργησε για αυτό τον σκοπό.

Όταν ένα τοπικό κανάλι μετέδωσε την είδηση, οι συμμαθητές του του είπαν ότι τους ενέπνευσε να γράψουν τα δικά τους βιβλία, ο ντόπιος συγγραφέας ο Κρίστιαν Λέιν, προσφέρθηκε να συνεργαστεί με τον Ντίλον για να δημιουργήσουν ένα εργαστήριο συγγραφής για παιδιά και το προσωπικό της βιβλιοθήκης σκέφτεται να δημιουργήσει αντίγραφα του βιβλίου, λόγω της μεγάλης ζήτησης.

«Η φαντασία του είναι απίστευτη», λέει η μητέρα του Ντίλον, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει το σίκουελ του βιβλίου αλλά και ένα άλλο, με διαφορετικό στόρι.

Με πληροφορίες από την Washington Post.

SHARE