Η Ζωή Λάσκαρη και η Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία «Κορίτσια για φίλημα»/
Η Ζωή Λάσκαρη και η Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία «Κορίτσια για φίλημα»/Φωτογραφία: Finos Film
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM

Αφιέρωμα της Finos Film στην Ζωή Λάσκαρη: To πιο ντελικάτο βάδισμα στον ελληνικό κινηματογράφο


Σαν σήμερα, στις 18 Αυγούστου του 2017, «έφυγε» από την ζωή η αγαπημένη ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη.

Η Ζωή Λάσκαρη υπήρξε ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου και διέγραψε μια σημαντική πορεία στο θέατρο. Η Φίνος Φιλμ θέλησε να τιμήσει την αξέχαστη ηθοποιό δημοσιεύοντας ένα βίντεο με στιγμές της μεγάλης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, από την ταινία «Κορίτσια για φίλημα».

Η ταινία ήρθε πρώτη σε εισπράξεις ανάμεσα σε 93 ελληνικές ταινίες εκείνης της χρονιάς (1965). Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Ρόδο, την Ύδρα, ενώ ένα πλάνο γυρίστηκε στη Νέα Υόρκη. Για πρώτη φορά στον ελληνικό κινηματογράφο, γυρίστηκε ταινία με στερεοφωνικό ήχο, και προβλήθηκε στον κινηματογράφο Αττικόν, του οποίου τα μηχανήματα προβολής διαμόρφωσε ο ίδιος ο Φιλοποίμην Φίνος για να έχει σωστό ηχητικό αποτέλεσμα.

Η Φίνος Φιλμ σημείωσε στο Instagram: «Ο φακός ήταν ερωτευμένος μαζί της, όπως άλλωστε κάθε αρσενικό της εποχής. Με το πιο ντελικάτο βάδισμα στον ελληνικό κινηματογράφο, η Ζωή Λάσκαρη ήταν μια καλλονή με αδιαμφισβήτητο ταλέντο. Ένα κράμα λάμψης, ευαισθησίας, ανεξαρτησίας και γυναικείας μαγκιάς, που δύσκολα ξεχνιέται. Ήταν το όνομα της: Ζωή.

Η Ζωή Λάσκαρη «έφυγε» σαν σήμερα το 2017 και την θυμόμαστε μέσα από τον ρόλο της στην ταινία «Κορίτσια για Φίλημα» (1965) σε μουσική Μίμη Πλέσσα».

Δείτε το βίντεο:

https://www.instagram.com/p/CEBROaPKXM9/
SHARE