γλυπτό άγγελος
Φωτογραφία: Facebook/Benjamin Victor
ΤHE ANGEL

«The angel»: Το αιθέριο γλυπτό ενός αγγέλου που μοιάζει να ίπταται -Οι απίστευτες λεπτομέρειες στα φτερά και στο πέπλο


Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Benjamin Victor είναι γνωστός για τα υπέροχα γλυπτά του που θυμίζουν κάτι από τα κλασσικά αριστουργήματα του Μιχαήλ Αγγέλου και του Μπερνίνι.

Είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης εν ζωή που έχει τρία αγάλματά του στο National Statuary Hall στο Καπιτώλιο.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά και διαφορετικά έργα του φιγουράρει μια απεικόνιση ενός αιθέριου αγγέλου που ίπταται πάνω από το έδαφος.

Το γλυπτό ονομάζεται «The Angel» και είναι φιλοτεχνημένο από πηλό και μπρούτζο. Απεικονίζει μια γυναίκα με τη μορφή αγγέλου, έχει μεγάλα φτερά ενώ το μακρύ της πέπλο ακουμπά το έδαφος.

Έχει σταυρωμένα τα χέρια της μπροστά με τις παλάμες της να κοιτούν προς τα πάνω, ενώ έχει λυγισμένο το ένα της πόδι.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει ότι το γλυπτό είναι εμπνευσμένο από φωτογραφίες του μοντέλου και χορεύτριας Dayna Marshall. Την είδε ως άγγελο που ίπταται χωρίς βαρύτητα με απλωμένα τα φτερά της, με την κίνησή της να έχει μια δυναμική αλλά και ντελικάτη πόζα.

Έτσι, χρησιμοποίησε την ομορφιά των γραμμών της κίνησής της για να δημιουργήσει το πέπλο και τα φτερά, δίνοντάς τους υφή.

γλυπτό «The Angel»
Facebook/Benjamin Victor

Ο καλλιτέχνης πρόσθεσε ντελικάτες λεπτομέρειες στα φτερά της, στα στολισμένα της μαλλιά με λουλούδια αλλά και το εύκαμπτο δέρμα της.

Το ρομαντικό concept του «Αγγέλου» μιλά για την αγάπη και τον θάνατο, την ομορφιά και την αδυναμία, την διαχρονικότητα και την προσωρινότητα.

γλυπτό «The Angel»
Facebook/Benjamin Victor

«Δημιουργεί ένα οπτικό παράδοξο, παρουσιάζοντας έναν νέο και όμορφο άγγελο σε μια μελαγχολική πόζα. Είναι παθιασμένη αλλά και ψυχική. Είναι αιθέρια, αλλά αποδίδεται φυσικά. Το μυστικό της είναι όλης της ανθρωπότητας. Είμαστε ψυχικά και υλικά όντα την ίδια στιγμή», αναφέρει.

γλυπτό «The Angel»
Facebook/Benjamin Victor
SHARE