Φωτογραφία: Serendipity 3
Σάντουιτς
20|04|2023 08:47
SHARE
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Αυτό είναι το πιο ακριβό σάντουιτς στον κόσμο -Κοστίζει 214 ευρώ


Το εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας Serendipity 3 της Νέας Υόρκης επανέφερε το «πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου» για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Αν περνάτε αρκετή ώρα στο διαδίκτυο, πιθανόν να θυμάστε την viral δημιουργία του εστιατορίου Serendipity 3, που τον Οκτώβριο του 2014 κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες για το ακριβότερο σάντουιτς στον κόσμο: Το τοστ με λιωμένο τυρί του εστιατορίου περιέχει βρώσιμο χρυσάφι και βούτυρο τρούφας μεταξύ άλλων, και κοστολογείται στα 214 δολάρια.

Μετά από απουσία μερικών χρόνων, λοιπόν, το εστιατόριο άνοιξε ξανά τις πόρτες του και επανέφερε την πανάκριβη δημιουργία του, με αφορμή την «Εθνική Ημέρα Λιωμένου Τυριού» στην Αμερική. Το extravagant γαστρονομικό δημιούργημα αποτελείται από δύο φέτες ψωμιού με σαμπάνια Dom Pérignon, φύλλα βρώσιμου χρυσού, καθώς και βούτυρο τρούφας, ενώ συνοδεύεται από τυρί Caciocavallo Podolico από την Ιταλία.

Το συγκεκριμένο τυρί κατασκευάζεται από γάλα αγελάδας Podolica, είδος το οποίο είναι ελευθέρας βοσκής και τρώει μονάχα αρωματικό γρασίδι όπως γλυκόριζα και αγριοφράουλες. Οι αγελάδες αυτές είναι μόνο 25.000 ανά τον κόσμο και γαλουχούν μονάχα δύο μήνες τον χρόνο.

Κατά την παρασκευή, το τοστ βυθίζεται σε τηγμένο χρυσάφι, ενώ το πιάτο σερβίρεται σε κρύσταλλο Baccarat και συνοδεύεται από Αστακό σε λάδι τρούφας και κρέμα γάλακτος. Όσοι θέλουν να το απολαύσουν ωστόσο, θα πρέπει να κάνουν κράτηση τουλάχιστον 48 ώρες πριν.

Δείτε παρακάτω το ακριβότερο σάντουιτς του κόσμου


Περιέχει τυρί, μια γενναία δόση βουτύρου και... χρυσό. 

SHARE