Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές με κόκκινο σακάκι
Τον έβαλε στη θέση του/ Φωτογραφία: AP Images
ALEXANDRIA OCASIO-CORTEZ

Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές: Η αποστομωτική απάντηση σε hater που ήθελε να προσβάλει την καριέρα της ως bartender


Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτέζ έδωσε μια αποστομωτική απάντησε σε έναν hater που έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια να την προσβάλει.

Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτέζ αποτελεί η νεότερη γυναίκα που εκλέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και έχει φέρει μια πνοή ανανέωσης και αλλαγής στο αμερικανικό Κογκρέσο. Υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των μειονοτήτων, καθώς και της LGBTQI+ κοινότητας (μάλιστα πρόσφατα βρέθηκε στη θέση του κριτή στον διαγωνισμό για drag queens «RuPaul’s Drag Race», το οποίο προβάλλεται στο Netflix), η ίδια είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media και τα χρησιμοποιεί ως δίαυλο επικοινωνίας με τους υποστηρικτές της.

Γεννημένη στο Μπρονξ και με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, ο πατέρας της Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές πέθανε το 2008, ενώ η μητέρας της εργαζόταν ως καθαρίστρια και οδηγός. Η ίδια δούλευε ως bartender στο μεξικανικό εστιατόριο Flat Fix στο Μανχάταν, για να βγάλει τα προς το ζην, ενώ συνέχιζε να δουλεύει και όταν ξεκίνησε την προεκλογική καμπάνια της για την είσοδό της στο Κογκρέσο.

Η ίδια ενώ ταξίδευε με το τρένο, ξεκίνησε ένα Q&A μέσω Instagram stories, μέσα από το οποίο οι πάνω από 6 εκατομμύρια followers της είχαν την ευκαιρία να τις κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική της καριέρα, την προσωπική της ζωή, αλλά και το στιλ.

Η αποστομωτική απάντηση της Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτέζ σε hater

Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτέζ μάλιστα δε δίστασε να απαντήσει και σε έναν hater, ο οποίος σε μια αποτυχημένη προσπάθειά του να την προσβάλει, τη ρώτησε αν είναι έτοιμη να γυρίσει στην παλιά δουλειά της ως bartender μετά τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, υπονοώντας ότι θα χάσει τη θέση της στο Κογκρέσο.

Η ίδια, έχοντας αποδείξει ότι μπορεί εύκολα να βάλει τον οποιονδήποτε στη θέση του, όχι μόνο δεν τον αγνόησε, αλλά του απάντησε όπως του άρμοζε.

«Είμαι έτοιμη να μπω πάλι στο πόστο της bartender μπάρα οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας γιατί δεν είμαι ένας άνθρωπος με ταξικές προκαταλήψεις, ο οποίος πιστεύει ότι η δουλειά κάποιου αντιπροσωπεύει την αξία του ως άνθρωπος. Και για να ξέρετε, οι συνάδελφοί μου στα εστιατόρια ήταν συχνά πολύ καλύτεροι άνθρωποι σε σχέση με πολλά από μέλη του Κογκρέσου με τα οποία συνεργάζομαι τώρα. Και πιο έξυπνοι».

SHARE