Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές χαμογελά
Φωτογραφία: AP Images
21|12|2020 10:07
SHARE
AOC

Η Αλεξάνδρια Οκάσιο-Κορτές έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και κατέγραψε τη διαδικασία βήμα-βήμα


Η Αλεξάνδρια Οκάσιο-Κορτές έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και κατέγραψε την εμπειρία της.

Η Αλεξάνδρια Οκάσιο-Κορτές δημοσίευσε μια σειρά από βίντεο σε μια ανάρτηση στο Instagram, μέσα από τα οποία παρουσιάζει την εμπειρία της από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, απαντώντας παράλληλα στις πιο συχνές ερωτήσεις των followers.

«Όπως ακριβώς και με τη μάσκα, δε θα σας συμβούλευα ποτέ να κάνετε κάτι που δεν ήμουν πρόθυμη να κάνω κι εγώ η ίδια» την ακούμε να λέει στην αρχή του βίντεο. Φτάνοντας στο σημείο όπου θα της χορηγούνταν το εμβόλιο, η Οκάσιο-Κορτές συμπλήρωσε την απαραίτητη φόρμα. Ύστερα ανέβασε ένα βίντεο κάποιον δευτερολέπτων από τη στιγμή της ένεσης.

«Μετά το εμβόλιο, περιμέναμε σε ένα δωμάτιο για 15 λεπτά, απλώς για να βεβαιωθούν ότι είμαστε καλά» ανέφερε η γνωστή πολιτικός, ενώ εξήγησε ότι το εμβόλιο της Pfizer χρειάζεται δύο δόσεις για να αναπτυχθεί η ανοσία.

Η Οκάσιο-Κορτές δεν δίστασε να απαντήσει σε όσους κατηγορούσαν του Αμερικανούς πολιτικούς για το γεγονός ότι λαμβάνουν το εμβόλιο πριν καν ακόμα διανεμηθεί σε όλους τους εργαζομένους στον χώρο της υγείας. «Ήταν και για μένα έκπληξη. Περίμενα ότι θα μας το χορηγούσαν πολύ αργότερα. Αλλά όταν πρόκειται για το Κογκρέσο, υπάρχει ένα σχέδιο που λέγεται “διατήρηση της κυβέρνησης”. Ουσιαστικά, αφορά πολιτικές εθνικής προστασίας, που εξασφαλίζουν τη διατήρηση της κυβέρνησης στη διάρκεια εθνικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης».

Και η Νάνσυ Πελόζι, μοιράστηκε την εμπειρία της από το εμβόλιο με τους followers της στο Twitter. «Όσο διανέμεται το εμβόλιο, πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τη μάσκα, να κρατάμε το social distancing και να τηρούμε τις υπόλοιπες οδηγίες των επιστημόνων για να σώσουμε ζωές και να νικήσουμε τον ιό».

SHARE