Φωτογραφία: AP Images
Αριστοτέλης Ωνάσης, Φωτογραφία: AP Images
30|09|2022 10:07
SHARE
THROWBACK

O Αλέξανδρος Ωνάσης με τον Φίλιππο Νιάρχο στα '70s -Γοητευτικοί, με αξεπέραστο στιλ


Μια φωτογραφία με πρωταγωνιστές τους Αλέξανδρο Ωνάση και Φίλιππο Νιάρχο κάνει το γύρο του διαδικτύου με τους θαυμαστές τους να έχουν αφήσει αμέτρητα likes στη δημοσίευση.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης ήταν ένας όμορφος και χαρισματικός νέος ο οποίος θα διαδεχόταν τον πατέρα του, ωστόσο όλα ανατράπηκαν στις 22 Ιανουαρίου του 1973.

Όσο για τον Σταύρο Νιάρχο, ο Έλληνας εφοπλιστής, επιχειρηματίας, συλλέκτης έργων τέχνης και ιδρυτής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με τα ναυτιλιακά ενώ απέκτησε τέσσερα παιδιά με την Ευγενία Λιβανού, ένα από αυτά ήταν και ο Φίλιππος Νιάρχος.

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης με τον πρώτο του ξάδελφο Φίλιππο Νιάρχο τη δεκαετία του ‘70

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκα στο Instagram προφίλ της Ελενας Μακρή Λυμπέρη, συλλέκτριας και δημοσιογράφου και μάλιστα στη λεζάντα της φωτογραφίας έχει δώσει ορισμένες πληροφορίες στους διαδικτυακούς της φίλους.

Συγκεκριμένα γράφει: «Ο Αλέξανδρος Ωνάσης με τον πρώτο του εξάδελφο Φίλιππο Νιάρχο, γιο του Σταύρου Νιάρχου και της αδελφής της μητέρας του, Ευγενίας Λιβανού στις αρχές της δεκαετίας του 70. Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι σήμερα μαζί με τον αδελφό του Σπύρο η κινητήριος δύναμη πίσω από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Στην κατοχή του βρίσκεται η περίφημη συλλογή έργων τέχνης της οικογένειας Νιάρχου, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο με εμβληματικά έργα τέχνης του Van Gogh και του Πικάσο. Ο ίδιος επέκτεινε τη συλλογή προσθέτοντας σε αυτήν έργα τέχνης του Andy Warhol και του Maurizio Cattelan. »

SHARE