Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ/Φωτογραφία: alikivougiouklakiofficial/instagram
FLASHBACK

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το σπάνιο αδημοσίευτο βίντεο από τον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ


Στις 18 Ιανουαρίου του 1965 στους Δελφούς, παντρεύτηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Ο προσωπικός φωτογράφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Κλεισθένης Δασκαλάκος, δημοσίευσε ένα αδημοσίευτο βίντεο από τον γάμο της μεγάλης σταρ στους Δελφούς.

Ο Κλεισθένης Δασκαλάκος σημειώνει στη λεζάντα: «Αδημοσίευτο βίντεο από τον γάμο της Αλίκης με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στους Δελφούς στις 18 Ιανουαρίου του 1965. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο ντυμένη με ένα υπέροχο νυφικό σε σχέδιο Givenchy και συνοδευόμενη από την οικογένειά της και εκατοντάδες θαυμαστές και ντόπιους κατοίκους, κατευθύνεται από την πλατεία των Δελφών προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου την περιμένει ο γαμπρός.

Κατά την πορεία προς την εκκλησία διακρίνεται μπροστά από την Αλίκη και ο αγαπημένος και προσωπικός της φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος ο οποίος απαθανατίζει μοναδικά τo γεγονός από την άφιξη και την διαμονή του ζευγαριού στο ξενοδοχείο "Βουζάς" μέχρι ολόκληρο το μυστήριο και το θρυλικό γλέντι που ακολουθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου. Ο λαμπερότερος γάμος της εποχής με τον Τύπο να χύνει άφθονο μελάνι και τις φωτογραφίες να εξακολουθούν μέχρι σήμερα να προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελώντας μέρος μιας χρυσής καλλιτεχνικής εποχής γεμάτη με αστέρια λουσμένα στο φως, το ταλέντο και την ακτινοβολία».

Το ζευγάρι την προηγούμενη ημέρα εργαζόταν κανονικά στο θέατρο και έτσι ξεκίνησαν για τους Δελφούς μέσα στη νύχτα, με διαφορετικά αυτοκίνητα. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε επιλέξει ένα μακρύ, λευκό νυφικό με ουρά, από soie sauvage μοντέλο του Givenchy, αλλά... ραμμένο στην Ελλάδα. 

Η δεξίωση του γάμου έγινε στο ξενοδοχείο του Βουζά, που είχε κλειστεί εξ’ ολοκλήρου για τον σκοπό αυτό. Το ζευγάρι δεν άφησε παραπονεμένο τον κόσμο που συνέρρεε μοιράζοντάς τους 1.000 τούλινες μπομπονιέρες. Μάλιστα, είχαν ληφθεί μέτρα από την αστυνομία για να μην συμβούν επεισόδια από το συνωστισμό. Συγκεκριμένα, 50 χωροφύλακες με 5 αξιωματικούς προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη.

Στις 5 Ιουλίου του 1975, οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο, επισήμως λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων.

SHARE