Αλίκη Βουγιουκλάκη
Αλίκη Βουγιουκλάκη
12|12|2021 09:25
SHARE
RETRO LOVE

Το παθιασμένο φιλί της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στα παρασκήνια του θεάτρου


Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ: δύο πρόσωπα που ταυτίστηκαν στην συνείδηση του κοινού ως το απόλυτο ζευγάρι.

Μαζί στην σκηνή, μαζί στην οθόνη, μαζί και στην ζωή, έγιναν το εθνικό ζευγάρι της Ελλάδας και δικαίως, αφού η λάμψη και η ομορφιά που εξέπεμπαν ήταν το όνειρο κάθε γυναίκας, σε εκείνες τις retro δεκαετίες.

Οι δυο τους δεν συμπάθησαν ο ένας τον άλλον αμέσως, αλλά ο έρωτας μέσα τους υπήρξε κεραυνοβόλος. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και απέκτησε μαζί ένα γιο, τον Γιάννη, πριν φθάσουν τελικά στην πόρτα ενός πολύκροτου διαζυγίου, που θα τους σημάδευε για πάντα.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram μια σπάνια προσωπική λήψη του Δημήτρη και της Αλίκης, όπου οι δυο τους δίνουν ένα παθιασμένο φιλί στα παρασκήνια του αρχαίου θεάτρου της Θάσου, όταν ο Παπαμιχαήλ ερμήνευσε τον Ιππόλυτο. Το ζευγάρι διένυε τότε μια από τις ευτυχισμένες περιόδους, ως νιόπαντροι.

Ο ίδιος γράφει στην σχετική λεζάντα: «Στις 11 Αυγούστου του 1965, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ερμηνεύει συγκλονιστικά στο αρχαίο θέατρο Θάσου τον "Ιππόλυτο" στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, με το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και αποθεώνεται από κοινό και κριτικούς. Η Αλίκη βρίσκεται κοντά του, για να τον συγχαρεί επτά μήνες μετά τον γάμο τους στους Δελφούς στις 18 Ιανουαρίου του 1965».

Στην φωτογραφία βλέπουμε τους δυο τους αγκαλιασμένους, με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ να κρατά με πάθος την Αλίκη από το πρόσωπο, για να της δώσει ένα φιλί, φορώντας ακόμη τα ρούχα του μεγάλου ρόλου. Ένα αξέχαστο ζευγάρι, ένας αξέχαστος έρωτας.

SHARE