Αλίκη Βουγιουκλάκη
Αλίκη Βουγιουκλάκη /Φωτογραφία: ΝDP photo agency
16|04|2022 09:54
SHARE
THROWBACK

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τον Γιώργο Ηλιάδη γιορτάζουν έναν χρόνο γνωριμίας, το 1977


Μια σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον αγαπημένο της, Γιώργο Ηλιάδη, είδαμε στο προφίλ του δημοσιογράφου και συλλέκτη Άρη Λουπάση.

Η πρώτη συνάντηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Κύπριου επιχειρηματία Γιώργου Ηλιάδη έγινε στο εστιατόριο Σκορπιός, του οποίου ήταν εκείνος ιδιοκτήτης.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Γιώργος Ηλιάδης αποφάσισαν να παντρευτούν κρυφά από όλους τον Ιανουάριο του 1982. Για το γάμο λέγεται ότι δεν γνώριζε κανείς τίποτα, ούτε καν η μητέρα της Αλίκης. O γάμος τους αποκαλύφθηκε 10 χρόνια μετά σε συνέντευξή της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο «Ενώπιος Ενωπίω» το 1993 λέγοντας την χαρακτηριστική ατάκα «Σας την έσκασα».

Στη φωτογραφία βλέπουμε το ζευγάρι στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, να γιορτάζει τον έναν χρόνο γνωριμίας του, με καλούς φίλους.

Στη λεζάντα διαβάζουμε: «27 Νοεμβρίου 1977: Μια συμβολική και σημαντική μέρα για την Αλίκη και τον αγαπημένο της Γιώργο Ηλιάδη καθώς γιορτάζουν την επέτειο της γνωριμίας τους (ένα ακριβώς χρόνο πριν), σε μια μεγάλη γιορτή στο ζεστό αρχοντικό της στην Στησιχόρου με καλούς και αγαπημένους φίλους. Πιο όμορφη, ήρεμη και ευτυχισμένη από ποτέ, διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της και προσωπικά και επαγγελματικά στο πλευρό ενός ανθρώπου που αγάπησε βαθιά και αληθινά. Στην φωτό από τη συγκεκριμένη βραδιά, με τον Κώστα Καζάκο, τον Γιώργο Ηλιάδη και μια από τις πιο αγαπημένες της φίλες την αρχαιολόγο-Αιγυπτιολόγο Μουμού Ηλιοπούλου, μια από τις πιο φινετσάτες και αριστοκρατικές κυρίες της Αθήνας, την οποία γνώρισε το 1973 στο σπίτι των κοινών τους φίλων, του ηθοποιού Γιώργου Μούτσιου και της συζύγου του και επίσης ηθοποιού Δέσποινας Νικολαΐδου. Η Μουμού που στάθηκε σαν βράχος και στις επιτυχίες και στις δύσκολες στιγμές, που ήξερε όλα της τα μυστικά όσο κανείς, από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κρυφό της γάμο, με τα αμέτρητα κοινά τους ταξίδια στο εξωτερικό, η φίλη που δεν την πρόδωσε ποτέ και ήταν δίπλα της μέχρι και τις τελευταίες μέρες στο δωμάτιο του νοσοκομείου. Μια παροιμιώδης, σπάνια και αληθινή φιλία».

SHARE