Αλίκη Βουγιουκλάκη Τζένη Καρέζη
29|01|2022 10:44
SHARE
VINTAGE PHOTO

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη σε βραδινή έξοδο -Με κομψά λευκά φορέματα, στα early 60s


Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη -δύο από τα διασημότερα γυναικεία ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου, δύο γυναίκες με μυθιστορηματικές ζωές.

Οι δυο τους γνωρίζονταν καλά και είχαν μια ιδιαίτερη σχέση που συχνά ο Τύπος βάφτιζε ως «ανταγωνισμό» ή «κόντρα». Άλλωστε, σε μια εποχή που έτρεφε διχασμούς, οι δυό τους – όμορφες, ταλαντούχες, θεατρίνες με έντονη προσωπικότητα - ήταν το απόλυτο δίπολο του star system.

Hταν διαφορετικές, αντίθετες, συμπληρωματικές, αλλά γνωρίστηκαν όταν ήταν πολύ νέες. Είχαν ξεκινήσει ως φίλες στη Σχολή του Εθνικού, που βρέθηκαν συμμαθήτριες, στο δεύτερο έτος, μολονότι, δεν ήταν συνομήλικες. Η Τζένη ήταν έξι μήνες μεγαλύτερη.

Από τότε οι δρόμοι τους, οι ζωές τους ήταν σχεδόν παράλληλες, με επιτυχίες και απογοητεύσεις, αλλά πάντως με την αγάπη και τον θαυμασμό του κόσμου.

Πάντως, υπάρχουν φωτογραφίες από κοινές τους εξόδους που αποδεικνύουν ότι η σχέση τους συνέχιζε να «κρατά» στο χρόνο, ανεξάρτητα από την υφή και τις κρυφές πτυχές της.

Στον λογαριασμό του δημοσιογράφου Άρη Λουπάση ανακαλύψαμε μία φωτογραφία όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη ποζάρουν μαζί με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Πρόκειται για βραδινή έξοδο στις αρχές της δεκαετίας του '60 και οι δυο ηθοποιοί φορούν υπέροχα λευκά φορέματα και έχουν τα μαλλιά τους πιασμένα ψηλά, στο στιλ της εποχής.

Δείτε τη φωτογραφία.

SHARE