Φωτογραφία: tik tok
Φωτογραφία: tik tok
24|08|2022 10:59
SHARE
ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Άνδρες δοκιμάζουν τους πόνους περιόδου με μηχάνημα προσομοίωσης -Και δεν αντέχουν


Η somedays είναι μια εταιρεία που πωλεί προϊόντα ανακούφισης από τον πόνο της περιόδου. Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την εμπειρία της εμμηνόρροιάς η Lux Perry, διευθύνουσα σύμβουλος της somedays, και η ομάδα της πρότειναν σε ορισμένους άνδρες να δοκιμάσουν ένα μηχάνημα που προσομοιώνει τον πόνο της περιόδου.

Συγεκριμένα, η ομάδα έφερε την εν λόγω συσκευή σε ένα ροντέο στην περιοχή του Κάλγκαρι για να προκαλέσει τους καουμπόηδες να βιώσουν διαφορετικά επίπεδα εμμηνορροϊκών κραμπών. Μαντέψτε: πόνεσαν!

Το μηχάνημα έχει διαφορετικούς βαθμούς πόνου, και το 10 στη συσκευή είναι το είδος του πόνου που θα σας έστελνε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, πολλοί από τους παρευρισκόμενους ήταν πρόθυμοι να το δοκιμάσουν. Ένας από τους πιο ενθουσιώδεις συμμετέχοντες ήταν ένας καουμπόι του οποίου το βίντεο έγινε viral.

Ο νεαρός άνδρας ξεκινά από ένα χαμηλό επίπεδο και στη συνέχεια ανεβάζει σταδιακά την ισχύ. Φτάνοντας στο επίπεδο 7 στην κλίμακα, ο καουμπόι αρχίζει να νιώθει πάρα πολύ έντονα τον πόνο και δηλώνει έκπληκτος με την συνειδητοποίηση πως κάποιοι άνθρωποι υπόκεινται σ 'αυτή την επώδυνη εμπειρία κάθε μήνα. Όταν τελικά φτάνει στο 10 -που προσομοιώνει τον πόνο που νιώθει κάποιος που ζει με ενδομητρίωση-, σχεδόν αδυνατεί να σηκωθεί.

@getsomedays Come visit us at the calgary stampede! Booth 212 in the maker market. #periodpain #periodtips #periodtiktok #endo #endometriosis #periods ♬ original sound - @somedays

Η ανταπόκριση στο διαδίκτυο όταν δημοσιεύτηκε το εν λόγω βίντεο ήταν συντριπτικά θετική, αλλά η ομάδα somedays εκμυστηρεύεται πως είχε μια πιο ψυχρή υποδοχή στο ροντέο. «Στην αρχή, μας κοιτούσαν με μισό μάτι», εξηγεί ο Perry. «Υπάρχει ακόμα τόσο μεγάλο στίγμα που συνδέεται με την περίοδο και τον πόνο της περιόδου, οπότε πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη λέξη "περίοδος" και αμέσως θέλουν να κοιτάξουν αλλού».

Αυτό άλλαξε, ωστόσο, μετά τα viral βίντεο τους στο TikTok. «Τώρα έχουμε εκατοντάδες ανθρώπους που κάνουν ουρά με τους συντρόφους τους μόνο και μόνο για να μπορέσουν να νιώσουν τι βιώνει η σύντροφός τους κάθε μήνα. Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων έχει σοκαριστεί τόσο πολύ από την εμπειρία που καταλήγουν να μας ευχαριστούν μετά για την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον πόνο της περιόδου και συνήθως καταλήγουν να αγοράζουν κάποια από τα αναλγητικά μας για τον πόνο της περιόδου για τους συντρόφους τους», λέει η Perry. «Έχουν υπάρξει φορές που έχουμε κλάψει με τις αντιδράσεις - είναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις τη γνήσια ενσυναίσθηση κάποιου».

Δείτε τα βίντεο των ανδρών που δοκίμασαν τον προσομοιωτή πόνου περιόδου:

@getsomedays Its the shaky yeehaw for us 😂 #periodpain #periodtips #periodtiktok #endo #endometriosis #periodsimulator ♬ original sound - @somedays
@getsomedays Wait for the end 😂 #periodpain #periodtips #periodtiktok #endo #periodsimulator #calgarystampede ♬ original sound - @somedays
@getsomedays Replying to @har_sn27 the answer we’ve all been waiting for. #periodpain #periodsimulator #periodtiktok #endo #endometriosis #calgarystampede ♬ original sound - @somedays

Τα viral βίντεο που δημοσιεύτηκαν απ' το εν λόγω event αποτέλεσαν έναυσμα για πολλούς ακόμη άνδρες οι οποίοι θέλησαν να βιώσουν από πρώτο χέρι τον πόνο της περιόδου, σε μια διακριτική κίνηση αλληλεγγύης στις συντρόφους τους. Βάζοντας τον εαυτό τους στη θέση εκείνων που υποφέρουν σιωπηλά κάθε μήνα, συνειδητοποίησαν πόσο αόρατη και σκληρή μπορεί να είναι αυτή η εμπειρία. «Δεν νομίζω ότι θα άντεχα ούτε μια μέρα με την περίοδό μου», συμφώνησαν οι περισσότεροι.

SHARE