Χριστιάννα Γουλανδρή Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Βαρδινογιάννη με φορέματα
Χριστιάννα Γουλανδρή Βαρδινογιάννη-Μαριάννα Βαρδινογιάννη/Φωτογραφία: NDP photo agency
19|05|2020 09:24
SHARE
FLASHBACK

Οταν ο Αντι Γουόρχολ φιλοτέχνησε το πορτρέτο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και της κόρη της


Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης και εμβληματική φιγούρα της pop art, Αντι Γουόρχολ, φιλοτέχνησε τα πορτρέτα σημαντικών προσωπικοτήτων του κόσμου, ανάμεσά τους αυτά της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και της κόρης της, Χριστιάνας Γουλανδρή.

Με μια ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη θέλησε να μοιραστεί τα πορτρέτα που της έφτιαξε ο Αντι Γουόρχολ για εκείνη και την κόρη της, Χριστιάννα, και να γράψει λίγα λόγια για τον πολυσχιδή καλλιτέχνη που έγινε σύμβολο του σύγχρονου αμερικανικού τρόπου ζωής και της ποπ πρωτοπορίας.

Ο διάσημος καλλιτέχνης Αντι Γουόρχολ γοητευόταν πάντα από τις γυναίκες και τη θηλυκότητα. Ο Γουόρχολ λάτρευε τις ντίβες του Χόλιγουντ και εκστασιαζόταν με το στιλ τους και τον τρόπο ζωής τους. Σε όλη του την καριέρα ζωγράφισε πολλές γυναίκες, διάσημες ηθοποιούς, τραγουδίστριες, αλλά και γυναίκες από την πολιτική και την υψηλή κοινωνία.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σημείωσε χαρακτηριστικά στο προφίλ της στο Instagram:

«Ο αγαπημένος φίλος και ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, ο Andy Warhol ήρθε στο μυαλό μου σήμερα που τιμάμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Η ματιά και η αισθητική έχουν επηρεάσει ανεξίτηλα τον χώρο της τέχνης, ενώ τα έργα του συνεχίζουν να ταξιδεύουν στα μουσεία ολόκληρου του κόσμου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που τον συνάντησα στο Studio 54 και λίγο αργότερα όταν, μαζί με την κόρη μου Χριστιάννα, επισκεφθήκαμε το atelier του. Μια χαρισματική προσωπικότητα, ένας πραγματικός πρωτοπόρος. Μέσα από αυτή τη σπάνια φιλία δημιουργήθηκαν και τα πορτραίτα μας. Έφυγε από κοντά μας το 1987 και δυστυχώς δεν πρόλαβε να έρθει στην Ελλάδα. Είχαμε προγραμματίσει μια έκθεση των έργων του για φιλανθρωπικό σκοπό.  Τα έργα ήταν έτοιμα να σταλούν στην Ελλάδα. Δυστυχώς η ζωή είχε άλλα σχέδια. - Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

https://www.instagram.com/p/CAVNnUBFIgt/
Οταν ο Αντι Γουόρχολ φιλοτέχνησε το πορτρέτο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και της κόρη της
SHARE