Δημόσια κατακραυγή για το σποτ του 1ου Συνεδρίου Γονιμότητας
Δημόσια κατακραυγή για το σποτ του 1ου Συνεδρίου Γονιμότητας
13|06|2021 13:44
SHARE
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Αντιδράσεις για το σποτ συνεδρίου για την γονιμότητα -Αποσύρουν τις συμμετοχές τους οι επώνυμοι που κλήθηκαν να το στηρίξουν


Σάλος ξέσπασε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την κυκλοφορία του σποτ για το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στα Ιωάννινα.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στα social media το προωθητικό βίντεο του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας». Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακοίνωσε ότι αποσύρει την αιγίδα της από το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε ως μέσο προώθησης του Συνεδρίου, πρωταγωνιστεί μια γυναίκα άνω των 40, η οποία απολογείται στον εαυτό της και στην κοινωνία για το γεγονός ότι προτίμησε μέχρι μια ηλικία να μην κάνει παιδιά, αλλά να ασχοληθεί με την καριέρα της. Το βίντεο προκάλεσε οργή με δεκάδες χρήστες του διαδικτύου να αντιδρούν και να το χαρακτηρίζουν, σεξιστικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό, αλλά και οπισθοδρομικό.

Δείτε το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις στο iefimerida.gr

SHARE