γυναίκα στα Starbucks
Φωτογραφία: Unsplash
23|02|2022 11:38
SHARE
VIRAL

«Είσαι καλά; Θες να επέμβουμε;» -Barista των Starbucks επεμβαίνει με έξυπνο τρόπο σε περιστατικό παρενόχλησης


Αν κάτι θα έπρεπε να έχει βελτιωθεί μετά από έναν χρόνο μεγαλύτερης ορατότητας για το γυναικείο κίνημα, την παρενόχληση και τις γυναικοκτονίες, αυτό είναι τα αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Η πρωτοβουλία μιας barista των Starbucks στο Τέξας, που έκανε τον γύρο του ίντερνετ, είναι ελπιδοφόρα και σημαντική -η καλή είδηση της ημέρας.

Το περιστατικό περιέγραψε η Brandy Roberson, μητέρα μιας 18χρονης κοπέλας, σε ανάρτησή της που πλέον δεν υπάρχει στο Facebook.

Όπως έγραψε, η 18χρονη κόρη της είχε βγει για να διαβάσει στα Starbucks ένα Σάββατο βράδυ, όταν ένας άνδρας την πλησίασε και άρχισε να της μιλά δυνατά και να κάνει κινήσεις με τα χέρια του.

Τότε, μια γυναίκα barista πλησίασε το τραπέζι της και της έδωσε μια χάρτινη κούπα με extra ζεστή σοκολάτα που κάποιος τάχα είχε ξεχάσει να πάρει από το ταμείο.

Όμως, πάνω στην κούπα είχε γράψει το εξής μήνυμα: «Είσαι καλά; Θέλεις να επέμβουμε; Αν θέλεις, αφαίρεσε το καπάκι της κούπας».

starbucks cup

Όπως δήλωσε η μητέρα της στο The Post, η 18χρονη γύρισε και είδε τους υπόλοιπους barista του μαγαζιού να κοιτούν προς το μέρος της, έτοιμοι να επέμβουν.

Η ίδια, πάντως, τους καθησύχασε ότι ήταν καλά, αποφασίζοντας να το χειριστεί μόνη της.

Όπως έγραψε η μητέρα της, «αυτό αποκαθιστά την πίστη μου στην ανθρωπότητα», ενώ σημείωσε ότι ελπίζει και άλλες επιχειρήσεις να αντιδράσουν με αντίστοιχο τρόπο.

SHARE