κηδεία Φιλίππου
Φωτογραφία: AP
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Κηδεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος -Συγκινημένη η βασιλική οικογένεια


Κηδεύεται σήμερα ο πρίγκιπας Φίλιππος που έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, η Κέιτ Μιντλέτον και η Καμίλα έφτασαν στο Κάστρο του Γουίνδσορ για την κηδεία.

Ο πρωτότοκος γιος της Ελισάβετ και του Φίλιππου έφτασε μαζί με την σύζυγό του και σε ξεχωριστό αυτοκίνητο ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ.

Ακολούθησαν ο Μάικ και η Ζάρα Τίνταλ, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο Εντοάρντο Μαπέλι και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η Κέιτ Μίντλετον φόρεσε ένα ασύμμετρο Roland Mouret φόρεμα, μαύρη μάσκα, καπέλο με μαύρο βέλο. Έχει τα μαλλιά της πιασμένα σε ένα εντυπωσιακό κότσο ενώ επέλεξε ένα choker από πέρλες και κρεμαστά σκουλαρίκια, κοσμήματα της βασίλισσας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε τελευταία με το αυτοκίνητό της. Οι μπάντες και τα σώματα με τις στρατιωτικές στολές παρελαύνουν και παίζουν πένθιμα ενώ ακούστηκαν κανονιοβολισμοί.

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε μετά από έναν χρόνο για τη κηδεία του παππού και ήταν πολύ συγκινημένος. Δακρυσμένη εμφανίστηκε και η βασίλισσα Ελισάβετ, που ήταν μαζί 73 χρόνια, αλλά και ο Κάρολος.

Το φέρετρο του Φιλίππου, που καλύπτει μια μεγάλη σημαία με ελληνικό στοιχείο, τοποθετήθηκε στο Land Rover και ξεκίνησε ενώ πίσω ακολουθούσε η βασιλική οικογένεια, για να φτάσει στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου για την νεκρώσιμο ακολουθία.

Η Κέιτ Μίντλετον
Η Κέιτ Μίντλετον /Φωτογραφία: Getty Images/ideal image
 Κέιτ Μιντλέτον
Φωτογραφία: AP
Φωτογραφία: AP
Φωτογραφία: AP
Φωτογραφία: AP
Γουίλιαμ Χάρι
Φωτογραφία: AP
βασίλισσα Ελισάβετ
Φωτογραφία: AP

Τα μέλη του King's Troop -μονάδα του Βρετανικού Στρατού- έριξαν πυρά από το ανατολικό μέρος του κήπου του Κάστρου του Γουίνδσορ, την ώρα που η πομπή θα συνοδεύει τη σορό του Δούκα από το κάστρο στο παρεκκλήσι. Τα πυρά θα ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής και θα κορυφωθούν καθώς αυτή θα πλησιάζει στο παρεκκλήσι.

κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου
Φωτογραφία: AP

Η σορός του πρίγκιπα Φιλίππου θα μεταφερθεί με ένα κατά παραγγελία Land Rover, που έχει τροποποιηθεί ώστε να είναι ανοικτό το πίσω μέρος. Ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε 16 χρόνια δουλεύοντας επάνω στα σχέδια για το Land Rover σε «στρατιωτικό πράσινο» χρώμα, που θα κουβαλούσε το φέρετρό του.

Ένα τμήμα των Γρεναδιέρων φρουρών του κάστρου θα τοποθετήσει το φέρετρο στο πίσω μέρος του Land Rover Defender, προτού το όχημα ξεκινήσει το 8λεπτο ταξίδι του προς τα δυτικά σκαλοπάτια του παρεκκλησίου.

κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου
Φωτογραφία: AP

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατούν ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο και ανάμεσά τους θα βρίσκονται ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Η σημαία που θα τοποθετηθεί πάνω στο φέρετρο του Φίλιππου θα έχει ελληνικό άρωμα, καθώς το 1/4 της, πάνω δεξιά θα κοσμεί ο σταυρός από την εθνική σημαία της Ελλάδας.

κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου
Φωτογραφία: AP
SHARE