Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας
Φωτογραφία: AP
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας θα βρεθεί στην Αθήνα έπειτα από κάλεσμα της Προέδρου της Δημοκρατίας


Ο Βασιλιάς Γουίλιελμος Αλεξάντερ και η Βασίλισσα Μάξιμα έρχονται πρώτη φορά επίσημα καλεσμένοι, ενώ εδώ και πολλά χρόνια διατηρούν εξοχική κατοικία στο Πόρτο Χέλι.

Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ολλανδίας προετοιμάζουν την επίσκεψη τους στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13-15 Δεκεμβρίου έπειτα από επίσημη πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα της βασιλικής οικογένειας η επίσημη επίσκεψη επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις Ελλάδας-Ολλανδίας. Η επίσκεψη θα θίξει μια ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των διμερών και διεθνών σχέσεων στους τομείς της οικονομίας και της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της μετανάστευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη εμφάνιση τους στη χώρα μας, αν και η βασιλική οικογένεια επισκέπτεται την Ελλάδα κάθε χρόνο για διακοπές.

Ποια είναι η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας

Ο Γουίλιελμος- Αλεξάντερ, γεννημένος στις 27 Απριλίου το 1967 στην Ουχτρέχτη είναι ο Βασιλιάς της Ολλανδίας. Ως προτόκος γιος της πρώην Βασίλισσας Βεατρίκης της Ολλανδίας τη διαδέχτηκε στο θρόνο το 2013 μόλις η ίδια παραιτήθηκε. Μάλιστα, τη στιγμή της ανάρρησης του ήταν ο νεότερος μονάρχης στην Ευρώπη, ενώ έγινε ο πρώτος Βασιλιάς μετά από 123 χρόνια γυναικοκρατίας στα ηνία του θρόνου.

Ο Βασιλιάς Γουίλιελμος-Αλεξάντερ είναι παντρεμένος με τη Μάξιμα, η οποία γεννήθηκε το 1971 στο Μπουενος Άϊρες στην Αργεντινή. Η ίδια έγινε η πρώτη Βασίλισσα που γεννήθηκε εκτός Ευρώπης.

Βασιλική οικογένεια Ολλανδίας
Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας. Φώτο: AP Images

Η γνωριμία του ζευγαριού έγινε το 1999 στη Σεβίλλη, ενώ όπως έχει πει σε παλαιότερα συνέντευξη της η Βασίλισσα Μάξιμα το πρώτο ραντεβού δόθηκε δύο βδομάδες αργότερα στη Νέα Υόρκη καθώς η ίδια εργαζόταν στην τράπεζα Dresdner Kleinwort Benson. Δύο χρόνια αργότερα το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε και στις 2 Φεβρουαρίου του 2002 παντρεύτηκε αρχικά με πολιτικό γάμο και ακολούθησε ο θρησκευτικός.

Η Μάξιμα θεωρείται η πρώτη βασίλισσα που γεννήθηκε εκτός Ευρώπης, αν και μέσω του πατέρα της είναι απόγονος του βασιλιά Αλφόνσο Γ’ της Πορτογαλίας και άλλων ευγενών οικογενειών της Ιβηρικής Χερσονήσου που μετακόμισαν στην Αργεντίνικη αντιβασιλεία στις αρχές του 19ου αιώνα.

Οι γονείς της Μάξιμα δεν παρέστησαν στο γάμο, ο πατέρας της πληροφορήθηκε ότι δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω του ρόλου που είχε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εθνικής αναδιοργάνωσης της στρατιωτικής δικτατορίας και η μητέρα της επέλεξε να μην παρευρεθεί χωρίς τον σύζυγό της.

Το βασιλικό ζευγάρι έχει αποκτήσει τρεις κόρες: την Αικατερίνη-Αμαλία πριγκίπισσα της Οράγγης και τις πριγκίπισσες Αλεξία και Αριάδνη.

Το βασιλικό ζευγάρι σε επίσκεψη του στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Φώτο: Ap Image

Η βίλα της βασιλικής οικογένειας στο Πόρτο- Χέλι

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας τα τελευταία χρόνια απολαμβάνει τις διακοπές της στο Πόρτο-Χέλι. Όπως είχε γίνει γνωστό μαγεύτηκαν από την περιοχή όταν ήρθαν καλεσμένοι τον Αύγουστο του 2010 στο γάμο του Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέστες. Σύντομα, το βασιλικό ζευγάρι βρήκε το δικό του παράδεισο. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η έπαυλη που αγόρασε η βασιλική οικογένεια και ανακαινίστηκε πλήρως είναι στη περιοχή Ντορούφι. Μεταξύ άλλων η εντυπωσιακή έπαυλη διαθέτει ιδιωτική παραλία, γήπεδο του γκολφ και πισίνα.

Πέρυσι, εν μέσω κορωνοϊού, που η Ολλανδία είχε ρεκόρ κρουσμάτων και οι Αρχές καλούσαν τον κόσμο να μείνει σε καραντίνα στο σπίτι του, ο Βασιλιάς Γουιλίλεμος- Αλεξάντερ και η Βασίλισσα Μάξιμα απολάμβαναν τις διακοπές τους στο Πόρτο- Χέλι. Μόλις η είδηση έγινε γνωστή στη χώρα του Βορρά αντιμετώπισαν την δημόσια κατακραυγή με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην Ολλανδία ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες.

SHARE