πισίνα μετά τη φωτιά
Φωτογραφία: AP Images
08|08|2021 14:35
SHARE
ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Το πριν και το μετά της φωτιάς: Τα συγκλονιστικά βίντεο Ελλήνων στο Tik Tok


Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα έχουν διαρκή κάλυψη και από τα ξένα μέσα, αλλά φωτογραφίες και βίντεο από τις καταστροφές κάνουν το γύρο του διαδικτύου και από τα social media.

Προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που έχασαν το σπίτι τους ή το κατοικίδιό τους, από ανθρώπους που ακόμη αγωνιούν, που προσπάθησαν να σβήσουν οι ίδιοι τη φωτιά ή συγκεντρώνουν και μεταφέρουν προμήθειες, αναρτώνται στο Facebook και το Instagram και συγκεντρώνουν σχόλια αλληλεγγύης.

Το Tik Tok, που είναι πλέον μια εξίσου δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτού του «κινήματος».

Τις τελευταίες μέρες Έλληνες αλλά και ξένοι που παραθερίζουν στην Ελλάδα μοιράζονται βίντεο με τις πυρκαγιές, στέλνοντας μηνύματα για βοήθεια και γνωστοποιώντας την κατάσταση σε ένα διεθνές νεανικό κοινό το οποίο ενδεχομένως δεν παρακολουθεί ειδήσεις.

Μερικά από τα βίντεο που ξεχωρίζουν, ανήκουν σε χρήστες που δείχνουν το πριν και το μετά της φωτιάς -ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα που φιλοξένησε ευτυχισμένες στιγμές και έγινε στάχτη ή μια διαδρομή μέσα στο πράσινο όπου τώρα κυριαρχεί η καμένη γη.

Τα βίντεο παίρνουν χιλιάδες likes και λαμβάνουν σχόλια υποστήριξης και βοηθούν στο να διαδοθεί η σοβαρότητα της κατάστασης αλλά η αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας.

Δείτε εδώ.

@siliavrachlioti

On my way to work…. Once upon a time🌳 vs NOW🔥 😢🥺😔 #tatoi #greece #pray #forgreece #fires #disaster #fyp #help #us #planet #in #emergency

♬ suono originale - Giusy Castro
@loraanagno

#greecefire

♬ original sound - N
SHARE